Pui cacciatora sau pui in stil vanatoresc

Postat de mirela0911 in Pui
27 Dec 2020 | 8795 vizualizari
Pui cacciatora sau pui in stil vanatoresc

Vazusem aceasta reteta acum ceva vreme si mi-am spus atunci ca va trebui sa o incerc si eu, candva, iar azi m-am gandit sa o pun in practica. Am cautat pe site retetele fetelor si am intrat in panica vazand ciuperci la ingrediente iar eu nu aveam asa ceva la indemana si nici la magazin nu voiam sa merg sa iau. Asa ca am cautat reteta si la alte case si m-am oprit la cea de pe blogul Laurei Adamache. Cu unele mici modificari am obtinut aceasta mancare delicioasa pe care am servit-o cu cartofi piure. Multumesc pentru reteta! "retete festive de iarna"

Ingrediente

  • 6 buc pulpe superioare si 2 copanele (in total 1 kg)
  • 20 ml ulei de masline
  • 1 buc ceapa alba mare
  • 1 buc morcov
  • 1 crenguta de telina
  • 1 fir de rozmarin
  • 1 catel de usturoi mai mare
  • sare, piper dupa gust
  • 100 ml vin rosu
  • 400 ml suc de rosii
  • masline negre
  • patrunjel verde
  • cartofi piure

Mod de preparare

Bucatile de carne se spala bine apoi se lasa sa se scurga bine de apa.

Uleiul se pune la incins intr-o cratita. Se pun bucatile de carne si se lasa sa se caleasca cate 5 minute pe fiecare parte.

Ceapa se curata si se taie marunt. La fel si morcovul, se curata si se taie in cubulete mici. Crenguta de telina se taie marunt. Catelul de usturoi se curata si se lasa intreg.

Dupa ce s-au calit bucatile de carne, se pun si legumele, usturoiul si crenguta de rozmarin si se lasa 5 minute sa se caleasca impreuna apoi se toarna vinul. Se lasa sa fiarba 5 minute pentru a se evapora alcoolul. Se indeparteaza rozmarinul si usturoiul si se pune sucul de rosii. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite, timp de 30-40 de minute, pana se obtine un sos mai gros. 

Intre timp se prepara piureul de cartofi apoi se serveste impreuna cu carnea si sosul asezonate cu patrunjel verde si masline negre.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cacciatora sau pui in stil vanatoresc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Curry de pui cu lapte de cocos, reteta delicioasa cu o savoare exotica

Postat de mirela0911

Curry de pui cu lapte de cocos, reteta delicioasa cu o savoare exotica

Cum se prepara Curry de pui cu lapte de cocos, reteta delicioasa cu o savoare exotica: Se pregatesc ingredientele. Se curata ceapa si se taie marunt. Usturoiul se curata si se zdrobeste sau...

Citeste continuarea

Ostropel de pui

Postat de rocsi_1612

Ostropel de pui

Puiul il parliti la flacara aragazului, apoi il spalati bine. Il stergeti cu niste servetele. Ceapa curata o tocati marunt, iar morcovul curatat il taiati cubulete. Incingeti uleiul intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2020, 19:38
Delicios!
la 27.12.2020, 19:40
Pusca ai , da`permis ?
la 27.12.2020, 19:45
la 27.12.2020, 19:46
la 27.12.2020, 19:50
Bun!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking