Pui la tava cu pilaf

Postat de bylaura in Pui
25 Mai 2013 | 4677 vizualizari
Pui la tava cu pilaf

Ingrediente

  • pentru pui :
  • 1 pui intreg
  • sare
  • piper
  • ulei
  • putina apa
  • pentru pilaf:
  • 250 gr. orez cu bobul lung
  • 1 - 1/2 l. apa
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • sare
  • patrunjel

Mod de preparare

 Se spala si se portioneaza puiul, apoi se condimenteaza cu sare si piper.

 Intr-o tava se pune putin ulei si apa si se aseaza bucatile de carne, dupa care se baga in cuptorul preincalzit.

 Se tine la foc mediu, iar cand devine rumen deasupra, se intoarce pe partea cealalta.

 Se stropeste din cand in cand pe deasupra, cu zeama din tava.

 Este gata cand s-a rumenit pe ambele parti.

Pentru pilaf, se curata ceapa, se spala si se toaca, iar morcovul se taie felii (rondele) subtiri.

 Intr-un tuci se pune uleiul la incins si se adauga legumele si sare dupa gust.

 Cand acestea s-au calit si ceapa devine sticloasa, se pune orezul mestecand bine, apoi se adauga apa.

 Se fierbe la foc mic mestecand din cand in cand, pana ce apa scade si bobul de orez se umfla.

 La final se presara patrunjel  tocat.

Merge tare bine cu o salata de varza si marar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la tava cu pilaf" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Drob de pui cu verdeturi

Postat de gurita_ta2005

Drob de pui cu verdeturi

Ficatul de pui se curata bine si se pune la fiert intr-o craticioara. Pipotele si inimile se pun la fiert, impreuna cu pulpa de pui. Se lasa sa fiarba bine, dupa care se scurg de apa si se lasa...

Citeste continuarea

Pollo Vesuvio

Postat de mihaelar63

Pollo Vesuvio

Puiul neaparat cu os si piele, se spala bine si se condimenteaza cu sare si piper. Curatati si spalati usturoiul. Se taie feliute. Cartofii se spala si se curata. Daca sunt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2013, 09:50
mmmm,ce-mi place!!
la 25.05.2013, 10:26
bun
la 25.05.2013, 10:34
ma bucur ca va place
la 25.05.2013, 10:43
la 25.05.2013, 11:14
foarte gustos

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking