Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptor

Postat de mirela0911 in Pui
10 Mai 2019 | 2673 vizualizari
Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptor

A fost un pranz pe cinste, servit cu mare pofta in familie. Am dorit sa schimb putin modul de gatire a carnii si ceea ce a iesit ne-a incantat papilele gustative. "Retete pentru mese in familie"

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 30 ml ulei
  • 1 lgt sare
  • 1/2 lgt piper
  • 1 lgt boia dulce
  • 1/2 lgt pudra de ghimbir
  • 3 lg sos de soia
  • 50 ml bere cu ghimbir
  • 1 kg cartofi rosii
  • 30 ml ulei
  • sare
  • condimente pentru cartofi
  • cateva rosii cherry
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Se spala bine carnea si se sterge de surplusul de apa. Intr-un bol se amesteca uleiul cu condimentele (sare, piper, boia, ghimbir). Se ung pulpele de pui  pe toate partile cu acest amestec. Se introduc bucatile de carne in punga speciala, se adauga sosul de soia si berea cu ghimbir. Se leaga punga apoi se scutura continutul pentru a se amesteca bine condimentele.

Se dau la frigider pentru 2-3 ore (sau chiar peste noapte), in acest timp mai scuturand punga pentru a ajunge condimentele pe toata suprafata carnii. Se scoate de la frigider inainte cu o ora de a fi introdusa in cuptor.

Cartofii se curata, se spala si se taie in felii potrivite. Se ung cu ulei, sare si condimente pentru cartofi si se introduc si acestia intr-o punga speciala.

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se asaza in tava cuptorului punga cu pulpele si punga cu cartofi. Se da la cuptor si se lasa 30-40 de minute. Dupa acest timp, se deschid pungile si se varsa continutul lor in tava cuptorului. Se introduce tava in cuptor si se lasa sa se rumeneasca carnea si cartofii sa prinda o culoare frumoasa. Se ung cu o pensula din cand in cand. 

Se serveste cu muratura preferata alaturi, garnisita cu patrunjel verde si rosii cherry.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Piept de pui cu dovlecei, lamaie si patrunjel

Postat de licurici_lra

Piept de pui cu dovlecei, lamaie si patrunjel

Usturoiul se toaca si se amesteca bine cu patrunjelul tocat, zeama de lamaie si ulei de masline, apoi se pune impreuna cu pieptul de pui (taiat in bucati mai mari) intr-o punga la frigider, min. o...

Citeste continuarea

Paste cu sos pesto si pui la grill

Postat de Irina

Paste cu sos pesto si pui la grill

Am pregatit puiul cu cateva ore inainte. Am dezosat pulpele fara sa indepartez pielita, le-am uns cu ulei de masline si le-am condimentat cu sare, piper si boia de ardei, dupa care le-am pus in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2019, 20:50
bune bune
la 10.05.2019, 20:52
Ce bine arataaaaa!
la 10.05.2019, 20:59
Yummy! Ce bine sună și ce bine arată!
la 10.05.2019, 21:12
Arata tare bine
la 10.05.2019, 21:15
Perfect!!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking