Ingrediente
- 4 pulpe de pui
- 30 ml ulei
- 1 lgt sare
- 1/2 lgt piper
- 1 lgt boia dulce
- 1/2 lgt pudra de ghimbir
- 3 lg sos de soia
- 50 ml bere cu ghimbir
- 1 kg cartofi rosii
- 30 ml ulei
- sare
- condimente pentru cartofi
- cateva rosii cherry
- patrunjel verde tocat
Mod de preparare
Se spala bine carnea si se sterge de surplusul de apa. Intr-un bol se amesteca uleiul cu condimentele (sare, piper, boia, ghimbir). Se ung pulpele de pui pe toate partile cu acest amestec. Se introduc bucatile de carne in punga speciala, se adauga sosul de soia si berea cu ghimbir. Se leaga punga apoi se scutura continutul pentru a se amesteca bine condimentele.
Se dau la frigider pentru 2-3 ore (sau chiar peste noapte), in acest timp mai scuturand punga pentru a ajunge condimentele pe toata suprafata carnii. Se scoate de la frigider inainte cu o ora de a fi introdusa in cuptor.
Cartofii se curata, se spala si se taie in felii potrivite. Se ung cu ulei, sare si condimente pentru cartofi si se introduc si acestia intr-o punga speciala.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se asaza in tava cuptorului punga cu pulpele si punga cu cartofi. Se da la cuptor si se lasa 30-40 de minute. Dupa acest timp, se deschid pungile si se varsa continutul lor in tava cuptorului. Se introduce tava in cuptor si se lasa sa se rumeneasca carnea si cartofii sa prinda o culoare frumoasa. Se ung cu o pensula din cand in cand.
Se serveste cu muratura preferata alaturi, garnisita cu patrunjel verde si rosii cherry.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|