Ingrediente
- 1-1,250 kg rasol de vită
- 4 morcovi
- 2 pătrunjei
- 1 țelină
- 8 cartofi mici
- 1 ceapă
- 2 căței mari de usturoi
- 8-10 boabe de piper
- 1 legătură de frunze de pătrunjel
- unt (25-30 grame/porție, în momentul servirii)
- sare
- piper
- apă
Mod de preparare
Se procedează ca la supa de rasol de vită, conform rețetei:
https://www.bucataras.ro/retete/supa-din-rasol-de-vita-cu-taitei-de-casa-83170.html
După ce s-a ales carnea de rasol de pe oase și s-a desfăcut, se poate servi imediat, cu legumele fierte în supă, ca fel principal de mâncare.
Se pun în farfurie două-trei bucăți din rasolul fiert, doi cartofi fierți, tăiați în jumătăți, ca să arate mai frumos, alături de rondele de morcovi, pătrunjel și țelină. Se condimentează cu sare și piper, se pun 25-30 grame de unt pe legume, cât sunt încă fierbinți, ca să se topească și se decorează cu pătrunjel tăiat mărunt.
Se poate servi cu o salată, după preferință.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vita cu legume fierte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|