Red Velvet Cupcakes (cu suc de sfecla rosie)

Postat de Nu_e_moft in Prajituri
15 Apr 2014 | 3493 vizualizari
Red Velvet Cupcakes (cu suc de sfecla rosie)

Reţeta conţine colorant roşu, lichid. Eu am folosit suc de sfeclă roşie şi nu mi s-a parut că afecteză gustul prajiturii, dimpotrivă, a potenţat şi mai mult cacaua, dându-i un gust puternic, de ciocolată. Culoarea nu a ieşit de un roşu intens, ca în fotografiile de pe internet… Cu toate astea, mi-a plăcut contrastul dintre blat şi crema de brânză, cu aromă de apa de trandafiri, chiar foarte mult, şi cred că ar fi mers si nişte zmeură.

Ingrediente

  • ALUAT
  • 140 g făină
  • 3 g bicarbonat
  • 25 g cacao
  • 115 g unt nesărat, la temperatura camerei
  • 125 ml lapte bătut
  • extract vanilie
  • 140 g zahăr pudră
  • 25-30 ml suc de sfeclă roşie
  • 1 ou mare
  • DECOR
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 200 g cremă de brânză
  • 10-15 ml suc de sfeclă roşie
  • 2 linguri apă de trandafiri
  • 80 g zahăr pudră
  • amarene sau cirese confiate

Mod de preparare

Pasul 1

Ingredientele uscate se amestecă într-un bol (făina, cacaua, bicarbonatul). 

Pasul 2

Untul se bate spumă cu zahărul şi vanilia. 

Pasul 3

Peste untul spumă am adăugat oul bătut ca pentru omletă, şi jumătate din amestecul ingredientelor uscate. 

Pasul 4

Încorporaţi în aluat şi laptele bătut şi sucul de sfeclă roşie. 

Pasul 5

La final, amestecaţi cu o paletă restul ingredientelor uscate.

TOPPING

Pasul 6

Frişca se bate separat. Crema de brânză se spumează cu zahărul. Am adăugat sucul de sfeclă roşie şi apa de trandafiri, iar la sfârşit, am unit crema de brânză şi frişca amestecând uşor, cu o paletă. 

Pasul 7

Aluatul se împarte în 12 forme de cupcakes şi se coace în cuptorul preîncălzit, timp de 20 de minute, la 180 de grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Red Velvet Cupcakes (cu suc de sfecla rosie)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Indiene

Postat de gaby_d

Indiene

Pregatim intai cojile Batem spuma albusurile cu putina sare. Adaugam faina cernuta, galbenusurile, coaja de lamaie rasa si omogenizam usor, usor. Cu ajutorul unui posh spritam in tava...

Citeste continuarea

Amandine a la Gaby ( rețeta cu nr 900!)

Postat de panacris

Amandine a la Gaby ( rețeta cu nr 900!)

Pentru blat: Se caramelizează zahărul până ce se obține o culoare arămie, gen chilimbar, apoi se stinge cu apa rece, atenție la aburi ;) și se lasă la fiert la foc mic...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2014, 23:14
scrie te rog ingredientele
la 16.04.2014, 10:35
Buna, scuze!
Nu inteleg de ce nu s-au salvat din prima... neatentie Le-am completat.
la 16.04.2014, 12:12
Foarte frumoase si delicioase
la 16.04.2014, 13:24
Multumesc! chiar sunt delicioase
la 16.04.2014, 13:56
Wow, cat de bine arata!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking