Reteta de briose cu iaurt

Postat de gaby_d in Dulciuri
25 Aug 2023 | 3255 vizualizari
Reteta de briose cu iaurt

Delicate, usor de facut, delicioasele briose cu iaurt sunt indragite de toata lumea. Servite la cafea, la mic dejun, cu lapte sau alaturi de ceai, intotdeauna constituie o alegere potrivita pentru deserturi economice, rapide si spornice. Pentru Reteta de briose cu iaurt am folosit urmatoarele ingrediente: oua, zahar, unt, lapte, iaurt, faina.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de briose cu iaurt
  • 4 oua mari sau 5 mai mici
  • 150 g zahar
  • putina sare
  • 80 ml unt topit si racit
  • 60 ml lapte
  • 60 ml ulei
  • 125 grame iaurt (eu am pus iaurt grecesc)
  • o lingurita esenta vanilie sau zahar vanilinat
  • 300 g faina (eu am folosit tip 550)
  • 12 g praf de copt
  • coaja de lamaie sau portocala

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de briose cu iaurt

Intr-un bol pune ouale intregi, sarea si zaharul. Mixeaza pana cand compozitia isi dubleaza volumul, devine cremoasa si pufoasa (aproximativ 5 minute).

Adauga apoi coaja de lamaie si omogenizeaza.

Pune apoi iaurtul si mixeaza din nou usor, adaugand treptat, pe parcursul mixarii, intai esenta de vanilie, apoi laptele, untul topit si uleiul. Adaugati-le putin cate putin, pana cand le incorporati pe toate.

Cerne faina impreuna cu praful de copt. Adauga in 3 etape peste compozitia de briose cu iaurt si mixeaza usor, pana la omogenizarea completa.

Acopera bolul cu folie alimentara si da-l la frigider pentru cel putin o ora. Eu am lasat 2 ore.

Preincalzeste cuptorul la 175 grade C.

Pregateste tava de briose si pune hartiute in fiecare orificiu (daca nu esti 100% sigura ca ai hartiute bune, unge-le cu unt). Distribuie compozitie in fiecare, lasand putin loc gol in forma.

Presara deasupra fie zahar pudra, fie zahar tos (cam 1/2 de lingurita pe fiecare) – se va forma o crusta frumoasa, delicioasa –  apoi introdu tava in cuptor, pe treapta din mijloc.

Coacerea depinde foarte mult de cuptorul fiecaruia. Va dura intre 20 si 30 de minute. La mine a durat 28 minute. Briosele cu iaurt trebuie sa fie crescute, usor rumene si sa treaca testul cu scobitoarea. Daca testezi dupa 20-25 minute si scobitoarea iese curata, opreste cuptorul.

Scoate briosele din tava si lasa-le la racit.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Briose Fererro.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de briose cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert briose cu mere caramelizate

Postat de rocsi_1612

Desert briose cu mere caramelizate

Spalati merele, le curatati de coaja si le taiati cubulete. Puneti untul intr-o tigaie si o transferati pe foc. Adaugati merele taiate, indulcitorul gold si scortisoara macinata. Amestecati, le...

Citeste continuarea

Desert briose cu afine

Postat de oanapl

Desert briose cu afine

Într-un bol se pun ouăle, zahărul măcinat și un praf de sare și se mixează până când își dublează volumul. Se încorporează uleiul, apoi iaurtul și esența...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2023, 22:01
Pot sa nu pun iaurt, la ce canicula este se acresc instant
la 25.08.2023, 22:08
la 26.08.2023, 08:43
am sosit la cafea
la 26.08.2023, 10:53
Foarte bune!
la 26.08.2023, 15:56
ma inscriu si eu la una cu cafea!!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking