Reteta de cornulete fragede cu untura si smantana

Postat de S_I_D in Dulciuri
9 Ian 2024 | 1947 vizualizari
Reteta de cornulete fragede cu untura si smantana

Pe vremea bunicilor cele mai bune cornulete se faceau cu osanza (dupa topire aceasta se transforma in untura). Aceasta reteta de cornulete fragede ma poarta cu gandul la copilarie, la iernile geroase cand ieseam la sanius si asteptam cu nerabdare sarbatorile dar mai ales sa gust din prajiturile pregatite de bunica.
Imi aduc aminte cum bunica pregatea clasicele prajituri cu mult drag si multa iubire iar noi pe langa masa care mai de care sa ajute sau sa-si infiga degetelele in aluat sau sa rasuceasca cornuletele. Pentru Reteta de cornulete fragede cu untura si smantana sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, untura, smantana, zahar, oua.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de cornulete fragede cu untura si smantana
  • Aluat:
  • faina 1,3 kg
  • untura360 gr
  • smantana 520 gr
  • zahar pudra 140 gr
  • galbenus de ou 3 buc
  • coaja de portocala 1 lingurita
  • esenta de vanilie 1 lingurita
  • zahar vanilat 8 gr
  • sare 1 praf
  • rahat asortat 700 gr
  • zahar pudra160 gr

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de cornulete fragede cu untura si smantana:

Peste smantana am adaugat galbenusurile, sarea si coaja rasa de portocala. Am amestecat pana la incorporare.

In compozitia rezultata am adaugat esenta de vanilie si zaharul vanilat pentru a fi mai aromate cornuletele.

Adaugam zaharul pudra peste faina si amestecam. Untura trebuie sa fie rece si se adauga peste faina si zahar. Se incorporeaza cu mainile pana se obtine consistenta nisipului.

Adaugam peste faina cu untura amestecul de smantana si framantam pana obtinem un aluat compact si nelipicios. Nu se framanta foarte mult, doar cat sa se amestece ingredientele.

Aluatul format se da la rece 2-3 ore. Se intinde aluatul in foi subtiri cu diametrul de de 28-30 cm. Se taie aluatul in 16 triunghiuri, se aseaza rahat asortat pe fiecare bucata si se rasuceste de la baza pana la varf.


Dupa ce cornuletele au fost formate, se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc timp de 15-20 de minute la 170°C.

Dupa ce scoatem cornuletele din cuptor, le trecem prin zahar pudra. Sper sa va placa reteta si sa o incercati. Pofta buna!

Vezi si reteta de Cornulete spritate cu nuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cornulete fragede cu untura si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bavareza cu capsuni

Postat de bettyC

Bavareza cu capsuni

Intr-un cratita se pun capsunele spalate si taiate cubulete impreuna cu zaharul si se fierb cca 5/6 minute. Se da cratita deoparte de pe foc si se mixeaza. Se adauga gelatina preparata...

Citeste continuarea

Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci

Postat de panacris

Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci

Iata cum se prepara Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci  Untul la temperatura camerei se amestecă cu zahărul pudră, sarea și extractul de vanilie energic până ce se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2024, 00:08
Cea mai buna reteta de cornulete !!! Am pus-o la favorite !!!
la 10.01.2024, 06:11
@mihaelar63 ma bucur.
la 10.01.2024, 09:15
Ce bine arata!
la 10.01.2024, 09:35
Savuroase!
la 13.01.2024, 19:07
Foarte frumoase si clar delicioase !

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking