Reteta de cornulete-potcoava cu osanza si nuca

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
18 Ian 2024 | 2004 vizualizari
Reteta de cornulete-potcoava cu osanza si nuca

Tot incerc sa ignor semnalele de peste 30 de ani, dar degeaba, am ajuns la concluzia ca am un gravid langa mine, mereu are cate-o pofta. Bate asa apropuri, eu ma fac ca nu aud, ca sunt in plin chef de goblenit, dar pana la urma cedez. Am facut cornulete, dar i-am dat si lui de treaba, ca asa-i in democratie se impart treburile, asa ca i-am spart nucile si i-am dat sa le curetete, cu rabdarea de curatat nuci inca n-am ajuns la un consens.Sa nu mai lungesc vorba si sa scriu ce am prestat. Am pus osanza topita si apoi racita , lasata sa se solidifice, untura am folosit-o sa pun afumatura si carnatii la borcan... Pentru Reteta de cornulete-potcoava cu osanza si nuca avem nevoie de urmatoarele ingrediente: osanza, faina, nuca, zahar.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de cornulete-potcoava cu osanza si nuca
  • 150 g osanza ( topita si apoi lasata sa se raceasca ca sa se solidifice, osanza pt. aluaturi e alta mancare de peste)
  • 300 g faina
  • 100 g nuca macinata
  • 60 g zahar pudra
  • 2 g praf de copt ( un varf de cutit cu praf de copt, daca nu aveti cantar)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Zahar pudra pentru tavalit
  • Dulceata de zmeura ( am facut si cateva in forma de fursec)

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de cornulete-potcoava cu osanza si nuca

Intr-un castron am pus osanza, la temperatura camerei sa fie moale, am adaugat zaharul vanilat, zaharul tos, praful de copt si nuca macinata, am amestecat ca sa incorporez ingredientele, apoi am adaugat faina si am inceput sa framant, am obtinut un aluat sfaramicios, l-am rasturnat pe blatul de lucru si am continuat framantarea pana am obtinut un aluat ferm. Aluatul l-am acoperit cu folie alimentara si l-am dat la rece in frigider pentru cca 30 min, eu l-am tinut mai mult de 1 ora, ca aveam de terminat o portiune de goblen......

Am scos aluatul de la frigider, l-am impartit in bucati mai mici si am inceput sa formez cu mana mici potcoave ( e bine ca restul de aluat sa stea la rece, sa nu se incalzeasca de la caldura din bucatarie ). Am umplut tava de la aragaz cu potcoave, 48 la numar. Pentru ca ma plictisisem sa tot '' crosestez'' potcoave, din restul de aluat am format niste bilute, le-am presat la mijloc formand o adancitura si am pus cate-o zmeura din dulceata. Am preincalzit cuptorul la 170-180 grade, am bagat tava la cuptor si am copt cca 12-14 min, cornuletele nu trebuie sa se rumeneasca, sa ramana albe. Le-am scos din cuptor si le-am lasat la odihna cca 5-6 min, apoi le-am tavalit prin zahar tos. Tu trebuie agresate, se tavalesc usor ca-s sensibile si sfaramicioase dar delicioase. Fursecurile cu zmeura nu le-am mai tavalit prin zahar, erau suficient de dulci de la dulceata.

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta de Cornulete cu gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cornulete-potcoava cu osanza si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornulete cu nuca

Postat de katty

Cornulete cu nuca

Intr-un vas amestecam osanza cu zaharul, nuca macinata, smantana si zaharul vanilat. Adaugam faina si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Acoperim aluatul si il lasam la rece 1/2 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2024, 23:13
Cu osanza sunt cele mai bune !!!!
la 19.01.2024, 16:38
Foarte fragede și bune cornulețe cu osânzå! Spor la goblenit🧵🧶🪡🪢
la 19.01.2024, 20:02
Cat de mult imi plac, ies asa fregede! Am facut si eu luni cornulete si nu ma mai opream din mancat!
la 19.01.2024, 20:35
Am facut si eu de Craciun, efectiv uiti sa te opresti din mancat... cred si eu ca cineva pofteste la asa bunatati, indiferent de varsta ))
la 23.01.2024, 14:44
bune tare

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking