Ingrediente
- Ingrediente Reteta de cornulete-potcoava cu osanza si nuca
- 150 g osanza ( topita si apoi lasata sa se raceasca ca sa se solidifice, osanza pt. aluaturi e alta mancare de peste)
- 300 g faina
- 100 g nuca macinata
- 60 g zahar pudra
- 2 g praf de copt ( un varf de cutit cu praf de copt, daca nu aveti cantar)
- 1 pliculet zahar vanilat
- un praf de sare
- Zahar pudra pentru tavalit
- Dulceata de zmeura ( am facut si cateva in forma de fursec)
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de cornulete-potcoava cu osanza si nuca
Intr-un castron am pus osanza, la temperatura camerei sa fie moale, am adaugat zaharul vanilat, zaharul tos, praful de copt si nuca macinata, am amestecat ca sa incorporez ingredientele, apoi am adaugat faina si am inceput sa framant, am obtinut un aluat sfaramicios, l-am rasturnat pe blatul de lucru si am continuat framantarea pana am obtinut un aluat ferm. Aluatul l-am acoperit cu folie alimentara si l-am dat la rece in frigider pentru cca 30 min, eu l-am tinut mai mult de 1 ora, ca aveam de terminat o portiune de goblen......
Am scos aluatul de la frigider, l-am impartit in bucati mai mici si am inceput sa formez cu mana mici potcoave ( e bine ca restul de aluat sa stea la rece, sa nu se incalzeasca de la caldura din bucatarie ). Am umplut tava de la aragaz cu potcoave, 48 la numar. Pentru ca ma plictisisem sa tot '' crosestez'' potcoave, din restul de aluat am format niste bilute, le-am presat la mijloc formand o adancitura si am pus cate-o zmeura din dulceata. Am preincalzit cuptorul la 170-180 grade, am bagat tava la cuptor si am copt cca 12-14 min, cornuletele nu trebuie sa se rumeneasca, sa ramana albe. Le-am scos din cuptor si le-am lasat la odihna cca 5-6 min, apoi le-am tavalit prin zahar tos. Tu trebuie agresate, se tavalesc usor ca-s sensibile si sfaramicioase dar delicioase. Fursecurile cu zmeura nu le-am mai tavalit prin zahar, erau suficient de dulci de la dulceata.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta de Cornulete cu gem.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cornulete-potcoava cu osanza si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|