Reteta de cremsnit cu blat de nuca la mijloc

Postat de Constelatialeu in Prajituri
10 Feb 2023 | 3343 vizualizari
Reteta de cremsnit cu blat de nuca la mijloc

Pentru Reteta de cremsnit cu blat de nuca la mijloc m-am inspirat de la Iuliana Florentina Avram - Retete fel de fel- am avut intentia sa schimb faina din crema cu amidon, dar n-am facut-o, desi preferam sa fac asta, data viitoare asa o sa fac. La blat am folosit o tava cu dimensiunile de 25/35 cm, foile din aluat foitaj le-am intins cat tava de la aragaz si apoi le-am decupat la dimensiunile blatului cu nuca. Ingredientele pentru aceasta reteta sunt: foietaj, oua, nuca, zahar, faina, pesmet, lapte, unt.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de cremsnit cu blat de nuca la mijloc
  • Aluat foitaj 800 g, 2 bucati a 400 g fiecare
  • Blat cu nuca
  • 6 albusuri oua medii
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca prajita si macinata
  • 50 g pesmet
  • 1 lingura zeama lamaie
  • un praf de sare
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 l lapte cu 3,5 % grasime
  • coaja de lamaie
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • un praf de sare
  • 250 g unt cu 82 % grasime
  • Pt. pudrat
  • zahar pudra

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de cremsnit cu blat de nuca la mijloc

Foi din aluat foitaj : Am lasat la dezghetat aluatul, apoi am intins prima foaie si am asezat-o in tava tapetata cu hartie de copt si am intepat-o cu furculita, am folosit tava de la cuptor. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am copt-o cateva minute pana a inceput sa se rumeneasca  usor. Am scos foaia din cuptor si al lasat-o sa se raceasca, Am procedat la fel si cu a doua foaie.

Blat: Am folosit o tava cu pereti detasabili, dimensiuni 25/35 cm. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. La final am incorporat cu miscari lente de jos in sus nuca macinata. Am pus compozitia in tava si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30-35 min. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bine blatul.

 Crema : Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, sarea, zaharul si coaja de lamaie, am mixat bine, apoi am adaugat faina si un pic de lapte rece si am amestecat bine. Restul de lapte l-am infierbantat si apoi l-am adaugat peste amestec. Am mixat energic, apoi am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase transformandu-se intr-o budinca. Am luat castronul de pe baia de abur, am adaugat esenta de vanilie, am acoperit castronul cu folie alimentara si l-am lasat sa se raceasca bine. Untul la temperatura camerei l-am mixat bine, apoi am incorporat budinca racita, putin cate putin, pana am obtinut o crema spumoasa.

Asamblare : Am taiat foile din aluat foitaj la dimensiunea blatului. Am asezat prima foaie de aluat foitaj in tava cu pereti detasabili, am intins jumatate de crema, apoi am asezat blatul de nuca, peste blat am intins restul de crema si am asezat adoua foaie de foitaj. Peste prajitura am pus o hartie de copt am asezat un fund si o greutate  care sa se aseze uniform pe toata suprafata prajiturii, am lasat prajitura cateva ore, era bine daca o lasam pana adoua zi, dar timpul ma presa, asa ca am taiat-o dupa cateva ore, cu ajutorul unui cutit zimtat. Am presarat zahar farin peste prajitura portionata.

Vezi si reteta de Cremsnit Duo

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cremsnit cu blat de nuca la mijloc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tarte geometrice

Postat de Constelatialeu

Desert tarte geometrice

Aluat : Intr-un bol am cernut faina, am adaugat zaharul si sarea si am amestecat sa se intrepatrunda ingredientele. Separat am taiat in cubulete mici untul foarte rece si l-am adaugat in castron,...

Citeste continuarea

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Iata cum se prepara Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata Mini eclerele le-am pregatit dimineata devreme, nu mai descriu cum se fac, sigur fiecare are o reteta pe care o foloseste. Mi-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2023, 08:31
Super!
la 13.02.2023, 15:06
Nu se poate refuza !!!
la 14.02.2023, 12:37
Wow! Ce fain arata!
la 14.02.2023, 20:55
Mi se pare interesanta combinatia si chiar ma incanta! Vezi ca la modul de preparare, la blatul cu nuca, ai scris ca ai pus faina, dar la ingrediente nu scrie faina!
la 14.02.2023, 22:32
Multumesc Rocsy de atentionare, e pesmet in loc de faina, oboseala bat-o vina :S

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking