Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

Postat de Constelatialeu in Pizza
16 Sep 2023 | 2906 vizualizari
Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

Pentru ca imi place sa ma joc cu aluaturile, incerc retete noi de aluaturi. Am gasit acest aluat de pizza la ''Video retetele Mihaelei'', l-am tot incercat, chiar am copt pizza si la noul nostru gratar, a iesit un pic cam bronzata pana m-am dumirit cum sta treaba cu temperatura...am sa postez si fotografia cu pizza coapta la gratar......in fine este un blat care-mi place foarte mult, e mai moale si cam lipicios la framantat, dar nu-i bai ca ne lipicim un pic, important este produsul final, un blat pufos si gustos. Pentru Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat) sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, drojdie, lapte, muschi, cascaval, masline, rosii cherry, branza.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)
  • Blat pentru o pizza mare 30 cm
  • 300 g faina pt. pizza
  • 8 g sare
  • 4 g drojdie uscata
  • 15 g zahar
  • 220 g lapte 3,5% grasime
  • Sos de rosii cu cimbru, piper si oregano ( facut de mine)
  • Umplutura ( aici este la alegere dupa gustul fiecaruia)
  • muschi tiganesc
  • cascaval
  • masline
  • rosii cherry
  • branza cheddar

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

Intr-un castron am cernut faina, am adaugat zaharul si sarea, am amestecat bine. Separat am incalzit laptele ( caldut nu fierbinte pentru ca nu se mai activeaza drojdia), am adaugat drojdia uscata in el, am amestecat bine si am lasat cateva minute, apoi am turnat peste faina si am inceput sa framant cca 10 min, aluatul obtinut este unul mai lipicios. Am uns cu ulei un castron, am asezat aluatul, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la crescut cca 1 o ora. Am pregatit umplutura, sosul l-am avut facut si pus in borcanele mici cat sa folosesc la o pizza. Am folosit o tava de pizza cu gaurele, diametru de 30 cm, am uns-o bine, am intins aluatul un pic mai mare decat diametru tavii. Cascavalul l-am taiat betisoare si l-am asezat roata pe blatul de pizza,apoi l-am invelit cu surplusul de aluat, am crestat marginile din loc in loc si le-am rasucit,  apoi am intins sosul si am pus restul de umplutura cum m-a lovit imaginatia . Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, sub tava de pizza am bagat tava de la cuptor plina cu apa, am lasat la copt pana a inceput sa se rumeneasca frumos, am obtinut un aluat pufos si foarte gustos, eu am mancat doar marginile. Imaginea cu pizza mai bronzata este coapta la gratar.

Vezi si reteta de Pizza cu chorizo

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pizza de post cu tofu

Postat de rocsi_1612

Pizza de post cu tofu

Aluat: Apa minerala o incalzim pana devine calduta. Drojdia o amestecam cu zaharul si o lingura de apa pana se dizolva. Intr-un bol punem faina cernuta. Adaugam sarea, drojdia dizolvata si...

Citeste continuarea

Pizza cu sparanghel si ciuperci

Postat de comanligia

Pizza cu sparanghel si ciuperci

Se face maiaua,drojdia se desface intr-un bol in putina apa calduta si putin zahar,se lasa la caldura sa creasca cateva minute. Apoi intr-un castron mai mare se pune faina,in mijloc se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2023, 00:00
la 17.09.2023, 21:13
Delicioasă!
la 18.09.2023, 08:53
la 29.09.2023, 20:15
Sa stii ca as manca niste pizza facuta in casa! Dar cum azi am gatit pentru acest week-end, ramane pentru saptamana viitoare o pizza! Imi place varianta asta cu margini umplute, am mai facut si eu!
la 30.09.2023, 16:23
Bună și bronzata!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking