Reteta de tigarete cu gem de prune si nuca prajita

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
15 Feb 2023 | 3500 vizualizari
Reteta de tigarete cu gem de prune si nuca prajita

Pentru Reteta de tigarete cu gem de prune si nuca prajita m-am inspirat de la chef Nicolae Tomescu. Foarte bune tigaretele astea, nu au fumuri, au doar arome. Ingredientele necesare sunt: faina, zahar, unt, smantana, gem de prune, nuca.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de tigarete cu gem de prune si nuca prajita
  • Aluat
  • 300 g faina
  • 80 g zahar tos
  • 130 g unt cu 82% grasime
  • 80 g smantana cu 20% grasime
  • 5 g praf de copt
  • esenta vanilie
  • coaja de lamaie
  • Umplutura
  • gem de prune amestecat cu nuca prajita si macinata
  • Pentru pudrat
  • zahar farin

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de tigarete cu gem de prune si nuca prajita

Intr-un castron am mixat untul moale cu zaharul, sarea si esenta de vanilie, apoi am adaugat smantana si am amestecat 2- mit, la final am adaugat faina, praful de copt si coaja de lamaie. Am framantat un aluat nelipicios, am format un sul mai lung, l-am invelit in folie alimentara si l-am dat la frigider 1 ora. Dupa 1 ora am scos aluatul de la frigider, l-am impartit in 35 de parti aproximativ egale. Am presarat faina pe blatul de lucru si am intins fiecare parte formand un dreptunghi, cu ajutorul unui posh am asezat pe fiecare dreptunghi amestecul de gem si nuca prajita si macinata, am rulat nu foarte strans, am asezat in tava tigarelele si le-am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade cca 12-14 min.Am scos tava din cuptor si le-am presarat cu zahar farin.

Vezi si reteta de Cornulete cu gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tigarete cu gem de prune si nuca prajita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert pasca fara aluat 2

Postat de gurita_ta2005

Desert pasca fara aluat 2

Separam albusurile de ou intr-un castron, iar in celalalt, punem galbenusurile pe care le mixam cu zaharul, coaja de portocala si esenta de vanilie si branza de vaci. Albusurile se bat spuma cu...

Citeste continuarea

Desert minitarte cu ganache de ciocolata alba

Postat de Pungasa_Rogue

Desert minitarte cu ganache de ciocolata alba

Aluat tarte: Intr-un castron, se pun oul, untura, untul, zaharul, esenta de rom, sarea, smantana si praful de copt. Se cerne jumatate din cantinatea de faina si se amesteca totul. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2023, 19:35
la 15.02.2023, 19:56
Delicioase!
la 15.02.2023, 19:59
Mmm, as savura cateva cu ochii inchisi!
la 15.02.2023, 20:52
la 15.02.2023, 21:46
Doua odata , as fuma ))

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking