Ingrediente
- Ingrediente Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o''
- Costita afumata- cca 300 g
- Ceapa verde- cca 200 g
- Ardei rosu - cca 200 g
- Cartofi albi cca - 600 g
- 1 lingura de amestec legume deshidratate - home made- ceapa, ardei rosu, morcov, pastranac, patrunjel
- cca 50 ml ulei
- sare
- piper
- 1 l apa
- marar
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o''
Am scos de la congelator ceapa verde si ardeiul rosu. Costita am taiat-o bucatele mici. Am curatat si taiat cartofii in cuburi mai mici.
Am pus la incins tigaia wok, apoi am adaugat uleiul si am pus costita sa se perpeleasca putin, dupa care am adaugat ceapa si ardeiul ( asa inghetate), am lasat focul mic ca sa se caleasca toate in liniste ( ca eu mai aveam si alte treburi).
Dupa ce s-au calit, am trantit si-o lingura de legume deshidratate, am adaugat cartofii si apa, am amestecat un pic cat sa se imprieteneasca toate ingredientele, am asezat un capac peste tigaie si am lasat sa scada la foc mic.
La final, cand cartofii au fost gatiti si apa a scazut suficient cat sa nu arate a ciorba :)))))))))))))))), am potrivit de sare si piper ( n-am pus sare cand am calit legumele pentru ca avea si costita si legumele deshidratate ). La final am presarat marat tocat ( sau patrunjel pentru cei care nu suporta mararul ).
Sa aveti pofta, eu am avut mai ales ca am savurat tocana cu niste muraturi delicioase.
Vezi si reteta de Tocanita de cartofi cu carnati proaspeti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o''" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|