Ingrediente
- pt aluat:
- 4 oua
- 1 praf de sare
- 1 pahar de zahar
- 1 pahar de ulei
- 1 pahar de iaurt sau lapte batut
- 2 pahare de faina
- 1 pahar de gris
- 1 plic esenta de vanilie Bourbon
- 1 praf de copt
- 1 praf de turmeric(optional)
- pt sirop:
- 4 cani apa
- 2 cani zahar
- zeama de la 1/2 lamaie
- unt pt uns tava
- pt servit:
- seminte de dovleac prajite si caramelizate
Mod de preparare
Se face siropul pt inceput: se pune apa cu zaharul la fiert si se lasa sa fiarba 15 minute la foc mic, iar la urma se adauga zeama de la o jumatate de lamaie. Se lasa craticioara cu siropul sa se racoreasca pana e gata prajitura.
Pt aluat: ouale se mixeaza cu un praf de sare si zaharul. Cand au devenit o spuma densa se adauga in fir subtire uleiul, apoi laptele batut sau iaurtul si vanilia. Separat se amesteca faina cu grisul, praful de copt si turmericul. Se adauga peste compozitia umeda si se amesteca incet ingredientele cu un tel. Pregatim o tava pt prajituri, o tapetam cu unt si putina faina. Punem aluatul in tava, nivelam si dam la cuptorul incins la 160-170 grade pt 30 minute pana devine rumen-aurie deasupra. Dupa ce s-a copt prajitura, se scoate fierbinte din cuptor, se taie bucati dupa cum doriti si asa fierbinte se insiropeaza cu siropul facut dinainte. Se acopera cu folie alimentara sau folie de aluminiu si se lasa cateva ore pana prajitura absoarbe tot siropul.
Se serveste presarata cu fistic, nuca macinata...eu am achizitionat seminte de dovleac prajite si caramelizate de la Lidl si le-am folosit pe astea. Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Revani, prajitura insiropata cu gris" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|