Risotto vegetarian cu ciuperci Portobello, za'atar si branza Feta

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume
9 Aug 2019 | 2082 vizualizari
Risotto vegetarian cu ciuperci Portobello, za'atar si branza Feta

Ingrediente

  • 1 cub concentrat de legume
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 4 ciuperci Portobello
  • 1 ardei rosu
  • 1 lingurita mix de condimente Ras-el-hanout
  • 175 grame orez Arborio (cu bob rotund)
  • 1 1/2 lingurite mix de condimente za'atar
  • 15 grame unt
  • 40 grame branza Feta
  • ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare

Se dizolva cubul concentrat in 750 ml apa si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic si se lasa pana la momentul utilizarii. 

Ceapa si usturoiul se toaca marunt, iar ciupercile si ardeiul in felii de 1 cm. 

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga ceapa, care se gateste 5 minute, pana se inmoaie. Se adauga usturoiul si Ras-el-hanout. Se gatesc 1 minut, apoi se adauga orezul. Se amesteca bine, apoi se adauga treptat supa obtinuta anterior asteptand ca aproape tot lichidul sa fie absorbit inainte de a mai adauga supa. Se gateste astfel, la foc mediu pana cand toata supa a fost folosita, amestecand frecvent. Orezul trebuie sa isi pastreze forma, dar sa nu fie prea moale. Se mai poate adauga apa daca este nevoie. 

Intre timp, se incalzeste putin ulei intr-o alta tigaie la foc mare. Se adauga ardeiul si se gateste 5 minute pana devine auriu si moale. Se transfera pe o farfurie. In aceeasi tigaie, se adauga putin ulei de masline si ciupercile. Se gatesc 5 minute pana se inmoaie. Se adauga sare si piper si ardeiul deja gatit. Se amesteca bine. Se indeparteaza din tigaie si se presara cu za'atar. 

Cand risottoul este gata, se adauga untul si jumatate din cantitatea de branza Feta (in bucati mici) si sare si piper daca mai este nevoie. 

Se serveste risottoul impreuna cu ardeii si ciupercile deasupra. Se presara cu restul de branza Feta. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto vegetarian cu ciuperci Portobello, za'atar si branza Feta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cous-cous cu legume

Postat de Sylvia

Cous-cous cu legume

Din compozitie va dati seama ca acest fel de mancare este o explozie de culori si savori, diferite texturi care se vor imbina armonios in final, este atat de buna incat carnea nu isi mai gaseste...

Citeste continuarea

Mancarica de fasole boabe

Postat de RODIMUR

Mancarica de fasole boabe

Se spală fasolea și se pune la fiert în apă suficientă. Separat, se mai pune o oală cu apă la încălzit, pentru a fi gata când veți schimba apa la fasole. Se aleg...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2019, 22:30
la 09.08.2019, 23:28
la 09.08.2019, 23:31
la 10.08.2019, 00:03
Mi-ar plăcea...!
la 10.08.2019, 11:58
Bun, bun!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking