Rulada C

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
24 Noi 2016 | 3169 vizualizari
Rulada C

Mi-am facut rulada, cica azi e ziua mea de sfant...eu pe Clement asta nu-l stiam, e de la Roma, eu il stiam pe ala din ianuarie , Papa Clement, noroc cu Padre, ca eu doar ce-am vrut sa-l felicitez pentru ziua lui si el ii dadea cu La multi ani, pentru mine.....ca cum s-ar zice ''nimic nu-i intamplator'' ii stau in coasta si de ziua lui...In cinstea ta Padre, mananc rulada ''C''....

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 6 linguri faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 80 g unt 82% grasime, topit
  • 1 lingura cacao
  • umplutura
  • 180 g fineti
  • 40 g dulceata zmeura

Mod de preparare

Mai intai topim untul. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam bine, apoi adaugam si untul topit si continuam sa mixam. Amestecam faina cu praful de copt si apoi incorporam in galbenusuri, la final adaugam albusurile batute spuma, amestecam de jos in sus cu miscari lente. Intr-un castron punem 3-4 linguri de compozitie si le amestecam cu o lingura de cacao, amestecul in punem intr-un posh. Tapetam o tava, 36/26 cm, cu hartie de copt, cu ajutorul posh-ului formam litera C pe toata suprafata tavii, bagam tava la cuptorul preincalzit, pentru 3-4 min cat sa se intareasca literele. Scoatem tava din cuptor si turnam restul de compozitie, nivelam si dam tava la cuptor, cca 20-25 min, in functie de cuptorul fiecaruia. Udam o carpa si pe ea scoatem rulada, rulam strans si lasam 5-6 min, apoi scoatem hartia de pe rulada si lasam sa se raceasca. Crema fineti cu dulceata de zmeura le omogenizam si apoi, cand e rece rulada, intindem crema obtinuta, rulam si apoi putem sa si mancam.....:))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada C" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

Postat de Bucataras

Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

 Iata cum se prepara Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun Pregătirea pieptului de curcan - Tăiem pieptul de curcan pe jumătate și îl crestăm apoi ușor,...

Citeste continuarea

Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba

Postat de S_I_D

Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba

Iata cum se prepara Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba Am inceput cu alunele pe care le-am prajit 3-4 minute intr-o tigaie dupa care le-am maruntit. Am batut albusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2016, 15:56
Arata super fain. Imi place ca ai umplut-o cu dulceata de zmeura. La multi ani si sa imi pastrezi si mie o feliuta din rulada C.
la 24.11.2016, 16:00
Cam ai pretentii cu pastratul asta...
la 24.11.2016, 16:02
ce rulada faina ne aduci La multi ani !!!
la 24.11.2016, 16:12
Pai..ti-a dat voie domn' doctore sa papi rulada ,, C".... treaba aia facuta de dansu..nu se astupa? sincer, nu m-as da la o parte de la feliuta ca suna tare bine ce ai pus acolo.... Si-ti raspund aici....tava cu placinta nu ti-o dau )
la 24.11.2016, 16:21
Lili, mi-a dat voie sa o fac, sa mananc mai pe seara.....si tava poti sa o pastrazi, sa-mi dai placinta.....

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking