Rulada cu caramel mentolat si nuca

Postat de andaoana in Prajituri
8 Apr 2016 | 2709 vizualizari
Rulada cu caramel mentolat si nuca

O rulada plina de crema gustoasa si bucati crocante de nuca usor prajita. Imi place caramelul si am zis sa incerc sa ii dau aroma, am incercat menta proaspata culeasa din gradina. Am pus doar cateva firicele dar aroma ei s-a simtit bine, atat cat trebuie . 

Ingrediente

  • Blat:
  • -5 oua
  • -4 linguri apa
  • -50 ml ulei
  • -9 linguri faina
  • -2 linguri cacao
  • -praf de sare
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • -200 gr zahar
  • -300 ml frisca
  • -menta tocata (o lingura)
  • -150 gr nuci taiate grosier si prajite

Mod de preparare

Blat :

O tava mare, de 30x35 a fost a mea, am acoperit-o cu foaie de copt cerata .

Intr-un castron spargem ouale si le batem bine cu zaharul si praful de sare pana isi schimba culoarea si zaharul se topeste in totalitate .

Faina o amestecam cu praful de copt si cacao .

Adaugam la oua lingurile de apa, o parte din faina si jumate din ulei. Omogenizam, apoi adaugam restul ingredientelor si omogenizam bine.

Turnam compozitia in tava avand grija sa nivelam bine.

Dam tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute.

Cand este copt blatul il scoatem din cuptor si cat e cald il rasturnam pe un prosop umezit usor. Rulam cu atentie sa nu se rupa si lasam sa se raceasca in prosop.

Crema:

Zaharul il punem pe foc mic intr-o craticioara si il caramelizam , dar atentie mare sa nu il ardeti pentru ca va fi amar. Cand devine maroniu adaugam 200 ml frisca . Acum trebuie mare grija sa nu va ardeti. Amestecam si lasam pe foc sa fiarba pana cand se face ca si o smantana grasa, smantana de casa. Adaugam menta si lasam sa se raceasca la temperature camerei.

Frisca ramasa o batem tare, iar cand caramelul este rece (dar nu intarit de tot) il adaugam in frisca. Omogenizam bine si vom avea o crema maronie, pufoasa.

Adaugam in crema si 100 g nuci.

Desfacem blatul din prosop si il umplem uniform cu ¾ din crema. Rulam usor atat cat ne permite umplutura. Eu am avut multa umplutura, dupa cum vedeti, asa ca am reusit doar sa unesc partile laterale ale blatului.

Deasupra am pus crema ramasa si am presarat bucati de nuci.

Dam la frigider si cand este rece se poate servi J

Pofta mare!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu caramel mentolat si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini cozonaci cu dulceata de nuci verzi si scortisoara

Postat de mirela0911

Mini cozonaci cu dulceata de nuci verzi si scortisoara

Intr-o craticioara se prepara maiaua din 50 ml lapte, 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca si se lasa 10-15 minute sa creasca. Intr-un bol se cerne faina, se amesteca cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu umplutura de mere si crema de vanilie

Postat de diaconta

Desert prajitura cu umplutura de mere si crema de vanilie

Am pregatit mai întâi umplutura de mere pentru ca sa se raceasca. Am curatat merele si le-am taiat cubulete. Le-am amestecat cu 2 linguri de zahar (daca e nevoie, puteti sa adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2016, 12:03
Minunata!
la 08.04.2016, 12:04
mama ce bunatate ai facut
la 08.04.2016, 12:05
Dar ce bine mai arata
la 08.04.2016, 12:15
buna buna
la 08.04.2016, 12:16
Ete na, acum caramel mentolat ca la Oradea...

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking