Rulada cu caramel mentolat si nuca

Postat de andaoana in Prajituri
8 Apr 2016 | 2721 vizualizari
Rulada cu caramel mentolat si nuca

O rulada plina de crema gustoasa si bucati crocante de nuca usor prajita. Imi place caramelul si am zis sa incerc sa ii dau aroma, am incercat menta proaspata culeasa din gradina. Am pus doar cateva firicele dar aroma ei s-a simtit bine, atat cat trebuie . 

Ingrediente

  • Blat:
  • -5 oua
  • -4 linguri apa
  • -50 ml ulei
  • -9 linguri faina
  • -2 linguri cacao
  • -praf de sare
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • -200 gr zahar
  • -300 ml frisca
  • -menta tocata (o lingura)
  • -150 gr nuci taiate grosier si prajite

Mod de preparare

Blat :

O tava mare, de 30x35 a fost a mea, am acoperit-o cu foaie de copt cerata .

Intr-un castron spargem ouale si le batem bine cu zaharul si praful de sare pana isi schimba culoarea si zaharul se topeste in totalitate .

Faina o amestecam cu praful de copt si cacao .

Adaugam la oua lingurile de apa, o parte din faina si jumate din ulei. Omogenizam, apoi adaugam restul ingredientelor si omogenizam bine.

Turnam compozitia in tava avand grija sa nivelam bine.

Dam tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute.

Cand este copt blatul il scoatem din cuptor si cat e cald il rasturnam pe un prosop umezit usor. Rulam cu atentie sa nu se rupa si lasam sa se raceasca in prosop.

Crema:

Zaharul il punem pe foc mic intr-o craticioara si il caramelizam , dar atentie mare sa nu il ardeti pentru ca va fi amar. Cand devine maroniu adaugam 200 ml frisca . Acum trebuie mare grija sa nu va ardeti. Amestecam si lasam pe foc sa fiarba pana cand se face ca si o smantana grasa, smantana de casa. Adaugam menta si lasam sa se raceasca la temperature camerei.

Frisca ramasa o batem tare, iar cand caramelul este rece (dar nu intarit de tot) il adaugam in frisca. Omogenizam bine si vom avea o crema maronie, pufoasa.

Adaugam in crema si 100 g nuci.

Desfacem blatul din prosop si il umplem uniform cu ¾ din crema. Rulam usor atat cat ne permite umplutura. Eu am avut multa umplutura, dupa cum vedeti, asa ca am reusit doar sa unesc partile laterale ale blatului.

Deasupra am pus crema ramasa si am presarat bucati de nuci.

Dam la frigider si cand este rece se poate servi J

Pofta mare!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu caramel mentolat si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu mere rase

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere rase

Merele spalate si curatate de coaja, le razi pe razatoarea cu ochiuri mari si le storci de zeama. Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul macinat si le mixezi bine....

Citeste continuarea

Pasca fara aluat

Postat de Lia1

Pasca fara aluat

1. Cu cateva ore inainte de preparare, sau de seara pentru dimineata, scoti untul din frigider ca sa se inmoaie la temperatura camerei. 2. Pregatesti o tava rotunda cu diametrul de 26-28 cm si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2016, 12:03
Minunata!
la 08.04.2016, 12:04
mama ce bunatate ai facut
la 08.04.2016, 12:05
Dar ce bine mai arata
la 08.04.2016, 12:15
buna buna
la 08.04.2016, 12:16
Ete na, acum caramel mentolat ca la Oradea...

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking