Rulada din albusuri, cu crema de ciocolata si visine

Postat de merisor67 in Prajituri
25 Apr 2014 | 4268 vizualizari
Rulada din albusuri, cu crema de ciocolata si visine

Tot ocoleam niste albusuri in congelator pentru ca nu stiam ce sa fac din ele si cum nu mai facusem demult o rulada, mi-a venit aceasta idee. Este foarte buna rulada, dar parca se mananca mai rapid decat o prajitura obisnuita, abia am salvat 2-3 portii sa-i trimit si mamei soacre, pe mama am sarit-o de data asta :D

Ingrediente

Pentru blat:

  • 10 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 100 gr nuca de cocos
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 lingurite esenta de lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • o mana de visine presarate

Pentru crema:

  • 250 ml frisca lichida Hulala
  • 200 gr ciocolata(Milka cu lapte)
  • 100 gr visine( din dulceata am pus eu)
  • 1 varf lingurita sare
  • 5 gr gelatina
  • 2 linguri apa pentru hidratarea gelatinei

Mod de preparare

Pentru blat, mixam albusurile spuma cu sare, apoi adaugam treptat zaharul. 

Pe la jumatatea cantitatii de zahar, adaugam si zeama de lamaie.

Trebuie sa rezulte o bezea tare.

Adaugam treptat faina, mixand usor pentru a nu se lasa bezeaua, apoi treptat nuca de cocos, coaja si esenta de lamaie.

Tapetam o tava cu hartie de copt(30/40 cm a avut dimensiunile tava mea) si rasturnam compozitia de blat in ea. 

Nivelam compozitia din tava cu o spatula si presaram cateva visine pe deasupra, apoi dam tava la cuptor pentu 35-40 de minute, pana cand blatul se rumeneste usor si trece testul cu scobitoarea(verificam cu 5 minute inainte de expirarea timpului).

Umezim un stergar de bucatarie si rasturnam blatul cald peste el.

Rulam imediat cu stergar cu tot si lasam blatul sa se raceasca asa rulat.

Pentru crema, punem frisca intr-un vas la foc mediu si adaugam in ea ciocolata rupta bucatele si putina sare.

Lasam vasul pe foc pana cand se topeste ciocolata, mestecand continuu in el, apoi dam vasul la rece. 

La rece inseamna sa lasam crema la loc racoros pana se raceste apoi o vom trece in frigider pentru aproximativ o ora.

Mixam crema racita pana devine spumoasa.

Hidratam gelatina in apa si o topim la foc incet mestecand continuu sa nu se lipeasca de peretii vasului, pana se dilueaza bine, apoi o vom adauga treptat in crema de ciocolata, mixand energic pentru a se omogeniza uniform.

Eu obisnuiesc sa pun gelatina fierbinte in crema rece si este ok.

Adaugam in crema si visinile scurse bine, apoi lasam crema sa se odihneasca 5 minute timp in care ea deja incepe sa se inchege.

Desfacem blatul din prosop si intindem crema peste el. 

Rulam usor, fara sa presam prea mult si dam rulada la rece, minim o ora, dupa care o putem portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din albusuri, cu crema de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu ciocolata si fructe de padure

Postat de timea

Prajitura cu ciocolata si fructe de padure

Inainte de toate pregatim  crema  care trebuie sa stea la rece. Intr-un vas amestecam frisca cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si...

Citeste continuarea

Prajitura cu branza si prune

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu branza si prune

Blatul: Ouale, de la temperatura camerei, le mixam cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat, le mixam pana obtinem o spuma. Turnam uleiul in fir subtire, apoi laptele. Cernem faina, o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2014, 11:10
Daca e cu visine e o minunatie!
la 25.04.2014, 11:11
Delicioasa!
la 25.04.2014, 11:12
Dya
la 25.04.2014, 11:12
buna combinatia cioco +visine ..
la 25.04.2014, 11:13
Multumesc, Dantes!

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking