Ingrediente
- 6 cartofi roz
- 4-6 ouă
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de ridichi roșii
- Pentru sos:
- 2-3 linguri de muștar clasic / cu hrean
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- sare extrafină (opțional)
Mod de preparare
Cartofii se spală, se fierb, se descojesc și se taie cubulețe.
Se fierb tare ouăle, se decojesc și se taie felii.
Se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele, cu tot cu codițe. Câteva codițe se lasă pentru decor...
Se curăță ridichile, se spală și se feliază subțire.
Se prepară un sos din gălbenușuri, ulei de măsline și muștar.
Se pun cartofii cubulețe în bol, ouale taiate, se adaugă ceapa verde și sosul, după care se amestecă ușor. Cine dorește, poate adăuga și albușurile tăiate mărunt.
Se pune salata de cartofi pe platou și apoi se decorează. Poate fi servită imediat, sau după ce stă puțin la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi, cu oua, ceapa verde si ridichi rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|