Salata de spanac cu ciuperci si dovlecei pane

Postat de epurasha2bb in Salate
9 Mar 2011 | 6708 vizualizari
Salata de spanac cu ciuperci si dovlecei pane

O salata plina de vitamine dar si culoare si gust!

Ingrediente

  • 1 legatura de spanac verde
  • 3-4 foi de salata verde
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3 lingurite otet din vin
  • 1 fir marar verde
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • 1 catel de usturoi mare
  • 1/2 lingurita piper cu lamaie din rasnita kotanyi
  • 2 ciuperci champignion
  • 1 dovlecel mic si fraged
  • cateva lingurite de apa
  • 1 ou
  • cateva linguri faina
  • sare

Mod de preparare

Se curata dovlecelul de coaja, se taie rondele si se da cu sare . Se pune intr-o strecuratoare mare sa iasa apa din el.Se da prin faina si ou batut si iar faina si se prajesc in ulei incins. Se scurg bine si se da deoparte.

Ciupercile curate se taie felii si se perpelesc pe o plita cu 3 stropi de ulei si putina sare. Se dau si ele deoparte.

Se spala bine totul, se ruleaza frunzele de spanac si cele de salata ca niste trabucuri si se taie apoi fideluta.Se amesteca si se da un praf de sare sa se inmoaie.

Se face sosul intr-un castronel din ulei, otet, zahar,sare, ceapa verde si mararul tocat marunt precum si usturoiul tocat si piperul cu lamaie iar apoi si putina apa. Se amesteca apoi cu fideluta din spanac si salata verde si se presara deasupra rondelutele de dovlecel pane si ciupercutele prajite.

Este foarte buna combinatia! Se poate papa simpla sau langa ceva fripturica, eu am avut niste coaste de vita la cuptor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de spanac cu ciuperci si dovlecei pane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata colorata cu fasole verde

Postat de Oana

Salata colorata cu fasole verde

Fasolea galbena si verde se curata si se taie pe jumatate, apoi se pune la fiert in apa cu sare, 15 minute, pana este fiarta al dente. Se scurge de apa si se clateste cu apa rece. Se lasa la scurs...

Citeste continuarea

Pasta de ton cu ceapa rosie si castraveciori

Postat de merisor67

Pasta de ton cu ceapa rosie si castraveciori

Eu prefer tonul in ulei, cel in apa mi se pare ca are un miros care nu imi place. Desfacem conservele de ton si le punem intr-o sita la scurs. Le presam bine cu dosul unei linguri pentru a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2011, 15:47
la 09.03.2011, 15:50
tare bine arata
la 09.03.2011, 15:51
Vai Mariano cate vitamine in papica asta buna si sanatoasa.....bine era sa fi perpelit si dovlecelul pe un gratar...ce zici ???
Tare gustos !
la 09.03.2011, 15:56
bunatate nu alta
la 09.03.2011, 16:01
multumesc fetelor! Sidy si eu m-am ganbdit dar fetele mele nu-l papa decat as apane , asa le place lor, eu insa il mananc cu mare placre si pe gratar.De fapt mie imi plec legumele si crude si fierte si ep gratar.Nu sunt mofturoasa, sa fie proaspete si bune.

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking