Sarmale ca la mama acasa

Postat de krysty in Mancaruri cu carne
18 Noi 2013 | 15852 vizualizari
Sarmale ca la mama acasa

40 sarmale

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata amestec porc si vita
  • 2 cani orez
  • 3 cepe
  • 2-3 linguri rosii tocate
  • 1-2 verze murate
  • marar
  • piper boabe
  • 1 lingurita de condiment pentru sarmale
  • sare
  • 100ml ulei
  • cimbru

Mod de preparare

Se curata ceapa ,se spala,se toaca marunt .Orezul se alege,apoi se spala . 

Intr-o cratita se pun 50 ml ulei si se caleste ceapa,carnea si orezul. Cand s-au rumenit putin ,se adauga bulionul. Se scoate compozitia intr-un lighean de bucatarie ,apoi se adauga sare,condimentul pentru sarmale si marar( spalat si tocat marunt) .

Varza se spala si se scoate fiecare frunza ,usor ca sa nu se rupa .La fiecare foaie se taie cotorul,apoi se taie pe jumatate. Pe fiecare jumatate de foaie se pune o lingura de compozitie de sarmale .Se infasoara apoi sarmaua si se indoaie capetele in interior ,ca sa nu se desfaca. Cotoarele care au ramas se pot toca marunt.

Intr-un ceaun mai inalta uns cu ulei adaugam varza tocata marunt sau cotoarele tocate,iar peste stratul de varza asezam sarmalele in sensul acelor de ceasornic . 

Dupa ce asezam toate sarmalele in ceaun,punem apa cat sa acopere putin .

Punem ceaunul in cuptor la foc potrivit .Cand sunt aproape gata ,se mai adauga rosiile tocate cubulete si putin cimbru .

Mai lasam 5-10 minute sa se rumeneasca putin  si sarmalele sunt gata pentru a fi servite! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalute,ca la mama acasa

Postat de ElenaGhivnici

Sarmalute,ca la mama acasa

Sa incepem mai intai cu sarmalutele in foi de varza murata:intr-un vas mare se pune carnea tocata,peste care adaugam urmatoarele ingrediente:ceapa tocata marunt,cele 2 oua intregi,cimbrul presarat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2013, 10:31
Le ador
la 18.11.2013, 10:36
Minunate!!
la 18.11.2013, 10:42
bune sarmalute
la 18.11.2013, 10:47
bune bune
la 18.11.2013, 11:14
Va multumesc si v-astept la ceaun

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking