Ingrediente
- 60 de foi de varza murata
- 60 de foi de vita de vie
- 1,500 kg carne de porc tocata
- 2 cepe frumoase
- zarzavat special pentru sarmalute(facut de mine)
- 2 oua
- un paharel de orez
- sare,dupa gust
- piper
- boia picanta(un varf de cutit)
- cimbru(o lingurita)
- o cescuta de bulion(suc de rosii)
- bors de putina
- smantana
- ardei iute
- varza tocata marunt
Mod de preparare
Sa incepem mai intai cu sarmalutele in foi de varza murata:intr-un vas mare se pune carnea tocata,peste care adaugam urmatoarele ingrediente:ceapa tocata marunt,cele 2 oua intregi,cimbrul presarat peste tot,piperul,sarea,boia,orezul si cele doua linguri de zarzavat pt sarmalute(contine ardei rosu,ceapa,rosii calite in ulei)si se amesteca compozitia bine.Se ia fiecare foaie de varza si se umple cu compozitie(cam o lingura mica),eu nu fac sarmalutele mari si se aseaza pe o farfurie pana sunt gata toate.
La fel procedam si cu frunzele de vita de vie .Pregatim doua oale sau cratite si incepem sa asezam sarmalutele:in cratita cu sarmalute in foi de varza punem pe fundul ei varza murata tocata amestecata cu putin bulion ,asezam sarmalele dupa preferinta iar la sfarsit punem inca un strat de varza murata tocata si le acoperim cu apa.Le punem la foc mic pana fierbe apa ,le mai lasam pana mai scade apa putin si apoi la introducem la cuptor pentru 2,3 ore!Srmalutele in foi de vita de vie le punem in cealalta cratita peste un strat de frunze de vita iar dupa ce terminam de asezat le acoperim cu alte cateva foi de vita ,punem si putin bulion peste si le acoperim cu bors fiert amestecat cu apa ,dupa gustul fiecaruia...Sarmalutele in foi de vita pot fierbe foarte bine pe aragaz,la foc mic,in jur de 2 ore!Se servesc cu smantana sau iaurt,dupa preferinta!Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute,ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|