Ingrediente
- 1 varza acra
- 0,5 kg carne tocata porc
- 1 cescuta orez
- 1 ceapa mica
- bucati de slanina
- suc de rosii
- condimente ptr sarmale
- cimbru
- sare
- piper
- 2 tije de marar
- 2 fire marar proaspat
- 200 ml vin rosu (capsunica)
Mod de preparare
Pentru inceput am pregatit vasul roman: am umplut si capacul si vasul cu apa rece, pe care le-am lasat cca 1 ora.
Am pregatit compozitia: carnea tocata am amestecat-o cu ceapa tocata marunt, orezul, cimbrul, sarea, piperul si condimentele ptr sarmale. Am pus si un pic de apa, pentru a se lega compozitia. Am lasat cumpozitia sa se odihneasca. Intre timp am pregatit varza: am spalat-o, si am ales frunzele ptr sarmale. Am rulat sarmalele.
Apa din vas de lut am aruncat-o, am pus ulei si ramurelele de marar, apoi un rand de varza tocata si bucatile de slanina si piperul boabe. Am pus un alt strat de varza acra, am adaugat suc de rosii si vinul. Deasupra am aruncat 2 fire de marar verde, am pus capacul si am dat la cuptor neincalzit inainte, pentru 2 ore, la foc mic.
Au iesit foarte aromate.. un pic cam inchise la culoare – deci trebuia vin alb! Am servit sarmalutele cu smantana si ardei iute, alaturi de mamaliguta calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza, fierte in vin rosu" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (36)
|