Semifrio de maracuja

Postat de cristeena20 in Prajituri
25 Mai 2014 | 3844 vizualizari
Semifrio de maracuja

Nu stiu exact cum sa ii zic in romaneste as aca i-am dat numele de aici, E un fel de cheesecake (fara crema de branza ) facut la rece..concluzia e ca e delicios si racoritor..un desert deloc dulce si foarte parfumat..incercati-l si spuneti-mi cum vi se pare :D

Ingrediente

  • Pentru blatul de biscuiti:
  • 250 gr biscuiti simpli;
  • 125 gr unt
  • Crema:
  • - 1 cutie lapte de cocos (400 gr);
  • - 400 ml lapte
  • - 4 linguri amidon
  • - 10 foi de gelatina incolora
  • Gelatina:
  • 125-150 ml suc de maracuja (din conserva sau stoarceti fructul)+ 4 linguri apa
  • -4 linguri de zahar
  • - 4 foi gelatina incolora

Mod de preparare

- Preparam blatul din biscuiti: In primul rand aveti nevoie de o forma rotunda de cheesecake, cu peretii detasabili. Biscuitii ii zdrobim pana devin pulbere si adaugam unt topit . Amestecam si formam un blat pe fundul formei. Dam la frigider pana facem crema.

- Pentru crema: intr-o cratita amestecam laptele de cocos cu laptele rece  si amidonul si punem la foc domol. Intre timp hidratam gelatina cu apa rece si cand laptele incepe sa fiarba adaugam si gelatina la compoozitie. Cand se ingroasa luam de pe foc si turnam peste biscuitii din tava. Dam iar la frigider. Eu am facut partea asta de seara si am lasat sa se raceasca bine pana a doua zi. Ideea e sa lasati sa se raceasca bine crema inainte de a turna gelatina de maracuja.

- Pentru gelatina de maracuja punem sucul impruena cu zaharul si gelatina hidratata cu apa la foc doimol si cand se ingroasa turnam cu grija, lent peste crema din forma. Dam totul la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Semifrio de maracuja" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Bavareza de zmeura,vanilie si ciocolata alba

Postat de comanligia

Bavareza de zmeura,vanilie si ciocolata alba

Blatul: Se bat albusurile spuma cu putina sare. Cand albusurile au crescut se adauga zaharul. Se amesteca zaharul pudra cu migdalele si se pun peste albusurile batute. Se amesteca usor si se...

Citeste continuarea

Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

Postat de anuta

Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

Se amesteca untul (sau margarina) aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se amesteca faina cu amidonul si apoi se incorporeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2014, 14:07
bun tare
la 25.05.2014, 14:08
la 25.05.2014, 14:15
ce bunatate
la 25.05.2014, 14:17
la 25.05.2014, 14:23
yummy, sigur a iesit ceva cremos si delicios!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking