4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Pe bucataras.ro am vazut siropul acesta pentru prima data si apoi am vazut si la Jamila Cuisine. Am zis sa il incerc si mi-a placut tare mult.
Ingrediente
Mod de preparareSe pun apa si zaharul intr-o cratita la foc si se mesteca pana cand se topeste zaharul. Se ia cratita de pe foc si se adauga florile de soc, zeama de la o lamaie si o lamaie feliata. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi se baga cratita acoperita la frigider pentru trei zile. Dupa ce au trecut cele trei zile, se indeparteaza florile de soc si feliile de lamaie si se strecoara siropul, care ar trebui sa fie dublu ca volum. Se pastreaza la rece. Se poate servi cu apa minerala. Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de soc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|
4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Postat de panacris
Florile de soc dacă le-am cules după ploaie și din zonă nepoluată nu mai trebuie spălate, că se pierde polenul cel mai valoros. Dacă le-ați primit dintr-o zonă necunoscută, atunci le...
Citeste continuareaPostat de simona72
Pentru aluat: ouale intregi se mixeaza cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga uleiul de cocos (topit), esenta de migdale si se mixeaza la viteza medie pana la...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|