Somon la gratar cu gogosele de cartofi

Postat de cristeena20 in Peste
31 Aug 2014 | 3432 vizualizari
Somon la gratar cu gogosele de cartofi

Merue am fost de parere ca pestele , cu cat e mai simplu gatit , cu atat e mai savuros. In mod deosebit ador pestele la gratar.

Ingrediente

  • 2 felii de somon
  • sare, un cub de unt, putin suc de lamaie
  • broccoli (6-8 buchetele)
  • Pentru cartofi: 500 gr cartofi albi, sare, piper proaspat macinat, praf de usturoi cu ardei rosu, un cub de unt, parmezan ras, un ou)

Mod de preparare

- Pregatim cartofii: ii curatam de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare, Cand sunt bine fierti ii pasam ca pentur piure si ii amestecam cu unt, parmezan ras si un ou. Condimentam cu piper proaspat macinat si praf de usturoi cu ardei rosu. Amestecam bine si lasam la racut . Facem gogosele cu doua linguri (sau se poate face cu cornetul pentru ornat torturi- eu nu am mai gasit formele, asa ca am optat pentru lingura). Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul uncins pt cca 20 minute, pana devin aurii deasupra.

- Intre timp punem broccoli la fiert in apa rece cu sare pt cca 10 minute.

- Somonul se sareaza inainte de a-l pune la grata. Se pune pe gratarul incins si se intoarce pe ambele parti. Se scoate pe un platou si se unge cu sosul preparat din unt topit  amestecat cu cateva picaturi de lamaie.

- Servim alaturi de broccoli si cartofi.Sa nu uitati vinul alb rece sau vinul verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la gratar cu gogosele de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Dorada la cuptor

Postat de rocsi_1612

Dorada la cuptor

Pestele curatat il spalam bine, il stergem cu servetele. Intr-un bolisor, amestecam uleiul de masline, sare, piper, boiaua dulce si cea iute, dar si catelul de usturoi pisat. Le amestecam...

Citeste continuarea

Pate de peste

Postat de Ksenya

Pate de peste

  Pestele preparat si racit se alege atent de oase si se pune intr-un castron. Se adauga crema de branza. Se adauga smantana. Se adauga sucul de lamaie si coaja de lamaie, aici...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2014, 16:59
Ce bine arata ☺
la 31.08.2014, 17:04
la 31.08.2014, 17:06
Pesteeee bun!
la 31.08.2014, 17:08
la 31.08.2014, 17:12

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking