Ingrediente
- 225 grame de unt
- un morcov mijlociu, taiat bucati mai mari
- o ceapa mica, taiata mai mare
- 100 grame de telina, cubulete
- 50 grame de faina
- un litru de fond de vita/vitel, fierbinte
- 50 de grame de bulion de rosii, de trei ori concentrat
- doi catei de usturoi
- piper proaspat macinat
- un Bouquet garni (3 fire de oregano, 2 fire de cimbru, o foaie de dafin)
Mod de preparare
Untul se topeste la temperatura mica si apoi se caleste morcovul, ceapa si telina.
Turnam faina "in ploaie" si amestecam pana se incorporeaza toata. Fierbem amestecul 1-2 minute, pana obtinem un roux.
Adaugam apoi, amestecand continuu, bulionul si fondul de vita fierbinte. Adaugam usturoiul tocat marunt, piper dupa gust, si bouquet garni-ul.
Lasam sa fiarba la foc mic 45-60 de minute, dupa care indepartam bouquet garni-ul. ce ramane de paseaza printr-o sita (eu sunt mai nerabdator, asa ca folosesc un aparat de pasat legume...)
In functie de preferinte, mai adaugam putina apa si facem sosul mai subtire, sau il lasam mai"vartos". Eu prefer a doua varianta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sosuri frantuzesti-Sauce Espagnole" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|