Ingrediente
- 1 pachet foi placinta Linco-400 g
- 5 oua
- 1 plicutet zahar vanilat
- 1 cutie Ceva fin branza cu smantana
- 300 g branza de vaci grasa
- 150 g stafide aurii
- 200 g zahar
- 50 g unt
- ulei pentru uns
- 1 cana cu lapte
Mod de preparare
Desfacem foile,am avut 12 bucati pe care le-am impartit in 3 parti a cate 4 foi, le-am uns cu ulei pe fiecare in parte si le-am intins pe masa, formand un ''sir'' mai lung.
Branza dulce, cutia cu "Ceva fin", zaharul se omogenizeaza, se adauga ouale se incorporeaza bine, apoi adaugam stafidele. Turnam compozitia peste foi si formam un sul lung pe care il punem intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt, asezam sulul in forma de spirala. Deasupra lui punem bucatele de unt si dam tava la cuptor. Cand incepe sa se rumeneasca turnam cana cu lapte si mai lasam cca 20 minute, la foc domol.
Mie imi place fierbinte, asa ca prima bucata a fost a mea. Se poate pudra cu zahar farin. Eu nu mi-am gasit rasnita sa fac zahar, asa ca e fara pudra.....
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu Ceva fin si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|