Spirala umpluta cu spanac

Postat de LauraA in Aperitive / Garnituri
1 Iun 2011 | 9610 vizualizari
Spirala umpluta cu spanac

Astazi va aduc o placinta nemaipomenita umpluta cu spanac si ricotta. Daca nu aveti ricotta la dispozitie o puteti inlocui cu urda de vaca. Este exceptionala, simplu de facut si aspectuoasa. Pentru mesele de Sarbatoare, si nu numai, este perfecta, iar umpltura poate varia in functie de preferinte. Data viitoare cred ca fac doua, una cu spanac si cealalta cu carne. E minunata!!

Ingrediente

  • 500 gr aluat foietat
  • 600-700 gr spanac
  • 100 gr ricotta/urda
  • 1 lingura parmezan/cascaval ras
  • 1 lingura rasa pesmet
  • 1 ou
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte mac/susan

Mod de preparare

Curatam spanacul si il spalam bine in cateva ape,

Umplem o oala cu apa si o punem pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam spanacul si il lasam sa fiarba pentru 5-6 minute dupa care il scoatem din apa si il punem la scurs si racit intr-o sita. Dupa ce s-a racit, il stoarcem foarte foarte bine,

Tocam marunt spanacul si il amestecam cu ricotta sau urda foarte bine scurse, parmezanul sau cascavalul, oul si pesmetul,

Taiem aluatul in fasii late de 4-5 cm si punem pe intreaga lungime a fasiei mixul de spanac,

Rulam fiecare fasie si asezam rulourile obtinute in forma de spirala, unul in continuarea celuilalt, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Amestecam 1 galbenus cu 2 linguri de lapte si ungem spirala. Presaram pe deasupra mac sau susan,

Coacem spirala la 200 grade, cuptor preincalzit, pentru 20.25 minute.

O scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit, o putem servi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala umpluta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chiftele de legume la Panini Maker

Postat de mirela0911

Chiftele de legume la Panini Maker

Dovleacul se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Se scoate miezul cu samburi, apoi se da pe razatoarea cu gauri mici. Se presara putina sare si se lasa cateva minute deoparte....

Citeste continuarea

Drob cu ciuperci

Postat de sufletista

Drob cu ciuperci

Ciupercile le curatam,spalam si le fierbem putin,le scurgem de apa. Intr-o tigaie calim putin ceapa tocata dupa care adaugam ciupercile si mai lasam sa se caleasca putin. Intr-un bol batem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2011, 16:48
cu adevarat spctaculoasa! minunata!
la 01.06.2011, 16:49
la 01.06.2011, 17:20
la 01.06.2011, 17:22
si frumoasa si gustoasa!!
la 01.06.2011, 17:36

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking