Ingrediente
Pentru aluat:
- 500 g faina
- 1/2 lgt sare
- 1 ou
- 3 lg ulei
- 25 g drojdie proaspata
- 1 lgt Green Sugar
- 250-300 ml lapte
Pt. umplutura:
- 3 lg unt
- 50 g nuca de cocos
- 4 lg Green Sugar
- 1 lg coaja rasa de portocala
- 1 ou+3 lg lapte pt. uns
Pt. insiropat:
- sucul de la 2 portocale
- 2-3 lg Green Sugar
- 1 lgt coaja rasa de portocala
Mod de preparare
Aluatul: Intr-un vas se cerne faina, se amesteca cu sarea apoi se face o adancitura in mijloc. Se pune 1 lgt Green Sugar, se zdrobeste drojdia si se toarna putin lapte caldut. Se lasa in jur de 10-15 minute sa dospeasca, apoi se toarna laptele caldut (nu tot o data, s-ar putea sa nu fie nevoie de toata cantitatea), oul batut si uleiul. Se framanta un aluat moale si nelipicios. Se intinde pe masa de lucru intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de aproximativ 4-5 mm.
Umplutura: Se topeste untul apoi se unge aluatul peste tot. Intr-un bol se amesteca nuca de cocos cu coaja rasa de portocala si cele 4 lg de Green Sugar. Aceasta compozitie se presara deasupra aluatului, acoperind bine peste tot. Se ruleaza apoi cat mai strans. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit se taie bucatele cu o latime de cca 2 degete.
Se aseaza bucatile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut cu laptele si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-40 minute, pana se rumenesc frumos deasupra.
Siropul: Se storc cele doua portocale, iar sucul se amesteca cu Green Sugar-ul. Cat sunt inca calzi, melcisorii se insiropeaza cu acest suc.
Sunt delicios de aromati.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu nuca de cocos si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|