Ingrediente
- Blat:
- 200 g. biscuiti:
- 150 g. unt;
- o lingurita esenta de vanilie;
- Crema:
- 500 g. branza;
- 500 ml. frisca lichida;
- 2 lingurite zahar;
- 400 g. capsuni;
- 4 lingurite esenta de capsuni;
- 2 plicuri gelatina;
- Sos:
- 200 g. afine:
- 2 linguri apa;
- 100 g. zahar.
Mod de preparare
Biscuitii se faramiteaza sau se dau prin robot. Untul se topeste si se adauga impreuna cu esenta de vanilie peste biscuiti si se amsteca pana devine ca un blat faramicios. Se pune in tava, se da forma dorita si se dau la frigider pana se prepara crema.
Se bate frisca lichida si se amesteca cu branza pana se faramiteaza bine. Se adauga zaharul, esenta de capsuni si capsunile pisate sau date prin blender.Se amesteca bine. La urma, se amesteca gelatina cu cateva linguri de apa si se topeste pe bain-marie. Se adauga in crema si se amesteca bine astfel incat sa se incorporeze foarte bine in compozitie. Se scoate blatul de biscuiti si se adauga peste el crema. Se da din nou la frigider.
Se amesteca cele 2 linguri de apa cu zaharul si cu un sfert din afine. Se pune pe foc mic si se lasa 5 minute din momentul in care a inceput sa fiarba. Se adauga celelalte afine si se mai lasa inca 3 minute. Dupa ce se raceste, se toarna deasupra cremei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strawberry Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|