Strudel cu mere si budinca

Postat de timea in Dulciuri
6 Oct 2013 | 16151 vizualizari
Strudel cu mere si budinca

Am revenit rapid la deserturile mele cu fructe, nu de alta dar ce bine imi prind diminetile langa cafea! Si vreo 2-3 zile am si ce imi pune la lucru. E un strudel facut din aluat dulce, dospit, iar merele sunt amestecate cu o budinca de vanilie pentru a avea o umplutura mai cremoasa. Sunt mere proaspat culese de la tara :)

Ingrediente

  • 500 gr faina alba
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 270 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata (7gr)
  • un pic de sare
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 400 ml lapte
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 7-8 mere
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou cu 2 lingurite lapte
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Intr-o cana pune drojdia uscata, 1 lingurita de zahar si o lingurita de faina si amestecam turnand treptat aprox 100 ml lapte caldut. Lasam la dospit aprox 10 minute. 

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam ouale si spre final uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.

Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora.

In acest timp pregatim umplutura.

Budinca o pregatim conform instructiunilor de pe ambalaj si lasam sa se raceasca.

Merele spalate si decojite si le dam pe razatoarea marea. Amestecam cu 2 linguri de zahar si scortisoara si punem pe foc la calit aprox 5 minute. Lasam sa se raceasca apoi stoarcem merele si le amestecam cu budinca.

Aluatul dospit il impartim in 3 (daca vreti mai mari impartiti doar in doua) 
Intindem pe rand fiecare aluat pe masa tapetata cu faina. Impartim din ochi foaia in trei sau trasam usor dungi cu cutitul si partile laterale le taiem fasii (vezi poza).

Asezam umplutura in mijloc si tragem apoi marginile peste prune alternand stanga-dreapta si tot asa pana la final.

Procedam la fel si cu celelalte doua foi.

Asezam cele 3 impletituri intr-o tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam sa dospeasca aprox 20 min.

Ungem deasupra cu galbenusul de ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20-25 min, pana se rumenesc frumos deasupra. Scoatem din cuptor si pudram cu zahar pudra.

Feliem si servim.  

Sa aveti o duminica minunata! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere si budinca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Strudel din aluat dospit cu mere

Postat de Creatsa

Strudel din aluat dospit cu mere

Intr-un bol cerne 450 g faina amestecata cu 1 praf de sare. Dizolva drojdia cu 2 lingurite de zahar si 50 ml lapte caldut. Fa o adancitura in mijlocul fainii si pune drojdia,coaja de lamaie...

Citeste continuarea

Strudel cu mere si budinca de vanilie

Postat de jolygina

Strudel cu mere si budinca de vanilie

Foaia Dizolavam drojdia in apa ,dupa care adaugam sarea si treptat uleiul, dupa ce s-a amestecat adaugam faina in ploaie ca sa obtinem o coca ca la paine. Dupa ce am terminat de framantat ne...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2013, 16:38
bunatate
la 06.10.2013, 16:43
Imi place mult ,cred ca o sa il fac si eu maine
la 06.10.2013, 16:45
bun!!
la 06.10.2013, 16:50
la 06.10.2013, 16:53
Gabytza , Nadea , Babi

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking