Supa chinezeasca cu pui si champinioane negre

Postat de Sylvia in Supe
13 Feb 2011 | 6843 vizualizari
Supa chinezeasca cu pui si champinioane negre

Supa chinezeasca e una din preferatele mele, daca am de pregatit pentru mine un pranz rapid adesea optez pentru aceasta supa aromata si usor picanta care e foarte satioasa in pofida faptului ca nu are multe calorii.

Ingrediente

  • Pentru supa  facuta de aceasta data am folosit
  • 150 grame de piept de pui taiat fasii lungi,
  • cateva champinioane negre chinezesti rehidratate,
  • un dovlecel mic verde zucchini, 
  • o jumatate de morcov taiat bastonase,
  • cativa taietei de orez muiati separat in apa fierbinte timp de 8 minute,
  • un fir de ceapa verde,
  • o lingurita de ulei .

La capitolul condimente pentru supele de acest gen avem nevoie de:

  • 2 linguri de sos de soia,
  • o jumate de lingurita de ghimbir ( pudra am pus eu ) ,
  • un varf de cutit de amestec de 5 condimente,
  • sare ( daca mai trebuie la final) si un varf de cutit de pasta de ardei iute

Mod de preparare

 Preparare: se pune la fiert pieptul de pui cu 2 litri de apa si condimentele si lingurita de ulei. Se lasa la fiert 5 minute apoi rand pe rand ( pentru ca temperatura de fierbere difera) adaugam morcovul, ciupercile rehidratate , firul de ceapa verde taiat rondele si dovlecelul la final.  Adaugam sosul de soia si pasta de ardei iute si ai lasam sa clocoteasca cateva minute.

 La final se adauga taieteii muiati separat in apa fierbinte si se mai condimenteaza dupa gust daca este necesar. Se serveste fierbinte, decorata cu cateva rondele de ceapa verde, este o minunatie de supa, usor picanta si gata in 12-15 minute si perfecta pentru o zi friguroasa de iarna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa chinezeasca cu pui si champinioane negre" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Yayla - supa turceasca cu iaurt, menta si naut

Postat de Ksenya

Yayla - supa  turceasca cu iaurt, menta si naut

Intr-o oala se pune supa cu orezul la fiert, se adauga untul si se fierbe la foc mic 30 minute, pana orezul este bine fiert. Se amesteca iaurtul cu gabenusurile si faina,se omogenizeaza si se...

Citeste continuarea

Supa cu galuste din branza - in vas Zepter

Postat de bylaura

Supa cu galuste din branza - in vas Zepter

Am pus in vasul de 3 l. , apa pana la jumate si legumele tocate marunt, apoi am pus pe aragaz la foc mediu, cu capacul asezat. Cand acul indicatorului a ajuns in zona verde (c.c.a. 10 min.), am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2011, 13:48
Sylvia si eu vreau si mie imi place supa
la 13.02.2011, 13:53
Cris...mai lasa-mi si mie sa gust ..buna rau..
la 13.02.2011, 13:55
Nico sigur ca impart cu tine,asa o fata frumoasa
la 13.02.2011, 14:10
la 13.02.2011, 14:11

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking