Ingrediente
- 4-5 cartofi cca 500 g
- 1 morcov baban cca 200 g
- niste gogosari rataciti prin gradina cca 180 g
- cateva cepe din recolta de anul asta cca 100 g
- sare
- piper colorat
- Imbunatatiri
- costita afumata
- parmezan
- crutoane cu piper
Mod de preparare
Mai intai am pus o oala, cu cca 2,5 l apa si-o lingura rasa cu sare, sa fiarba. Apoi am curatat legumele, le-am spalat si le-am taiat in bucati mai mari. Cand apa a inceput sa clocoteasca am pus legumele si le-am lasat sa fiarba pana au fost patrunse bine. Le-am scos din zeama unde au fiert, le-am pus in robot si-am adaugat si-i o cana de zeama, apoi le-am mixat bine, pana am obtinut un piure moale. Piureul obtinut l-am transferat intr-o alta oala, am mai turnat o cana cu zeama ( fiecare dilueaza cat vrea, pana obtine consistenta dorita, eu n-am vrut supa nici foarte groasa ,dar nici zeama lunga ), am macinat piper si am mai adaugat un pic de sare, am lasat sa dea in 2-3 clocote, apoi am stins focul.
Am pregatit din paine neagra niste crutoane, am taiat painea cubulete, am amestecat cubulete de paine cu ulei de masline si am presarat piper macinat, le-am bagat la cuptor sa se coaca.Apoi am taiat costita afumata in bucatele foarte mici si am prajit-o crocant. Am ras niste parmezan apoi ''am asamblat'' supa perfecta - perfectiunea mea- asa cum am visat-o. Am pus supa intr-un castron, am adaugat crutoane, costita si parmezan. Mi-a mers la suflet, un pic iute de la piper, dar asa mi-am dorit-o. Sa-mi fie de bine, mi-am facut damblaua....:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de cartofi (cu imbunatatiri )" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|