Supa crema de legume coapte dupa reteta Jamilei

Postat de Studenta_la_cratita in Supe
12 Mar 2018 | 2824 vizualizari
Supa crema de legume coapte dupa reteta Jamilei

In cautare de ceva gustos, dar de post, am dat peste reteta Jamilei de supa crema de legume coapte. Doar ca, ca de fiecare data, am adaptat-o conform gusturilor mele. Pot sa spun ca mi-a luat mai mult sa o pregatesc decat sa o mancam, dar a meritat din plin! Sper sa va placa!

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 1 radacina pastrarnac
  • 4 morcovi
  • 4 cartofi medii
  • 2 cepe medii
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii
  • cimbru
  • 1 capatana usturoi necuratata
  • sare
  • 2 lg ulei

pentru crutoane

  • 2-3 catei usturoi
  • sare, piper
  • 1/2 paine feliata mai veche, care am taiat-o cubulete
  • putin ulei de masline
  • patrunjel

Mod de preparare

Dovlecelul, cartofii, morcovii, pastarnacul, ceapa se curata de coaja si se taie cuburi/rondele. Rosiile si ardeii sa spala si se taie la randul lor.

 Se tranfera in tigaie si se adauga cimbrul, cateii de usturoi necuratati, cele doua linguri de ulei, sarea. Se amesteca si se baga in cuptor, la foc mediu, cam 40 minute, pana se coc.

 Se transfera intr-o oala, se curata usturoiul de coaja. Se adauga 1 litru apa fierbinte si se da intr-un clocot (cam 10 min) , apoi cu ajutorul unui blender se omogenizeaza.

Pentru crutoane (cat timp fierbe supa) - usturoiul, sarea, piperul, uleiul de masline si patrunjelul se dau la blender pana se omogenizeaza. Se toarna amestecul peste painea taiata si se omogenizeaza. Se pun pe o tava si se da la cuptor cam 10-15 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume coapte dupa reteta Jamilei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema de legume

Postat de gurita_ta2005

Supa crema de legume

Se pun cei 3 l de apa la fiert impreuna cu vegeta. Cand incepe sa clocoteasca se adauga legumele curatate si taiate in bucati mai mari. Dovlecelul se adauga dupa vreo 15 minute. Se fierb...

Citeste continuarea

Supa crema de legume coapte

Postat de CameliaComan

Supa crema de legume coapte

Curatam toate legumele si le spalam bine. Cateii de usturoi raman in coaja. Trebuie sa tocam toate legumele in cuburi potrivite. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam legumele. Punem cateii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2018, 16:14
la 12.03.2018, 17:29
la 13.03.2018, 09:00

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking