Supa de legume cu paste litere

Postat de Constelatialeu in Supe
10 Feb 2021 | 2787 vizualizari
Supa de legume cu paste litere

Aveam chef de o supa si cum am castigat ''o tona'' de paste de la Gyermelyi, am zis sa folosesc ce am primit si anume sa folosesc pastele in forma de litere.

Ingrediente

  • 2 morcovi mari
  • 1 pastarnac mare
  • 1/2 telina, cca 150 g
  • conopida fiarta si congelata cca 100 g
  • ardei rosu taiat jullien congelat cca 100 g
  • 1 borcan 800 g rosii cherry conservate in apa cu sare
  • 3 cepe mai mari
  • paste in forma de litere
  • sare
  • piper multicolor
  • 100 ml ulei
  • apa

Mod de preparare

Am curatat legumele, le-am spalat, ceapa am taiat-o mai marunt, morcovul, pastarnacul si telina le-am dat pe razatoarea mare.

Intr-o tigaie mai mare am asezat toate legumele, mai putin conopida care era deja fiarta, am adaugat uleiul si un praf de sare, am calit cca 15 min legumele.

Separat intr-o oala am pus 1/2 l apa sa fiarba, apoi am adaugat legumele calite, am clatit tigaia cu zeama in care au stat rosiile si am turnat totul in oala. Am lasat sa fiarba legumele, am adaugat si conopida, am mai lasat sa fiarba 3 min apoi am strecurat legumele, le-am pus in ropbot impreuna cu rosiile. Am maruntit totul, dar fara sa obtin o pasta, am vrut sa simt legumele, sa nu fie pasate ca un piure. Amestecul obtinut l-am pus in oala, am adaugat zeama in care au fiert, am umplut oala cu apa si am lasat sa fiarba cca 20 min. Am folosit o oala de 2 l.

Am adaugat si pastele si am lasat sa mai fiarba 10 min, nu mai mult, fiind mici au fiert foarte repede. Am potrivit de sare, am rasnit si piper multicolor si am adaugat patrunjel proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu paste litere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema de ardei copti si morcovi

Postat de oanapl

Supa crema de ardei copti si morcovi

Frigi ardeii și îi cureți de coajă. Tai carnea feliuțe mici și le pui la prăjit în 2 linguri de ulei de măsline. Le prăjești pe toate părțile și apoi le scoți pe o...

Citeste continuarea

Soleanka - Supa rusesca de carne

Postat de Ksenya

Soleanka - Supa rusesca de carne

Intr-o oala punem la fiert in 4,5 l de apa, carnea de vita, ceapa intreaga curatata si spalata in prealabil si lasam la fiert  cam 40 minute. Cu 10 minute inainte de a fi carenea fiarta,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2021, 16:53
Inveți alfabetul? Ș))
la 10.02.2021, 16:53
la 10.02.2021, 17:06
la 10.02.2021, 17:51
Adica fara carne ??
la 10.02.2021, 18:02
Buna supa !!!! Eu as pune ratuste )

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking