Tagliatelle cu somon si spanac

Postat de cris2711 in Somon
26 Mai 2013 | 14914 vizualizari
Tagliatelle cu somon si spanac

Aceasta reteta am primit-o acum cativa ani de la o persoana draga mie.Pe germana se numeste Lachs Spinatlasagne,si poate va intrebati Lasagne cu Tagliatelle?Da ,asa este.Eu si Klaus i-am dat si o nota personala.

Ingrediente

  • 500 gr. Tagliatelle
  • 500 gr. somon
  • 400 gr. spanac
  • 2 bucati de usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 100 gr. unt
  • 80 gr. faina
  • 1 litru lapte
  • sare
  • piper
  • 100-150 gr Mozzarella sau Gouda
  • marar
  • ulei de masline

Mod de preparare

Intai se pregateste cuptorul la 220° si se pregateste ceapa si usturoiul.Spanacul deasemenea ,daca este proaspat.Eu am folosit spanac congelat.

Se ia o oala mare,se umple mai bine de jumatate cu apa,se pune si sare,se lasa sa clocoteasca.Cand fierbe se adauga pastele  si se lasa circa 8 minute la fiert.

Se scot,se strecoara si se  pun intr-un castron.

Somonul se taie in felii,vezi foto.

Se adauga ulei de masline ,usturoiul tocat marunt si mararul peste somon. Se lasa la marinat.

Intre timp pregatim sosul Bechamel.Se ia o oala mica in care se pun 50 gr. unt,se topeste la foc mic.Faina se amesteca cu grija cu lapte ,intr-un castronel,sa nu faca cocoloase.

Se adauga in oala peste unt si se amesteca continuu si se adauga putin cate putin restul de lapte.Se adauga si sare dupa gust.

Se fierbe usor ,la foc mic,apoi se ia de pe foc.

Intr-o alta oala se adauga 50 gr. unt,se topeste,se adauga ceapa rosie,usturoiul,se calesc,apoi se adauga spanacul,sarea si piperul.Se da in clocot ,la foc mic,apoi se ia de pe foc.

Cand totul este gata se ia o tava mare,vezi poza,in care se pune un strat de paste ,un strat de somon,un strat de sos de spanac,un strat de sos Bechamel.

Se repeta procedura.

Cand este tava plina ,se adauga deasupra branza Mozzarella sau Gouda rasa.

Se da  la cuptor la 220° ,circa 25 de minute.

Se serveste calda !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu somon si spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pasta de somon afumat

Postat de RuxyRux

Pasta de somon afumat

Se prepara atat de simplu: 1. Se curata somonul (sau alt peste afumat) de oase, e preferabil sa faceti acest lucru cu mana, sa va asigurati ca nu scapati oase nedorite. 2. Se fierb ouale, se...

Citeste continuarea

Somon la gratar cu salata de avocado, ardei gras si porumb

Postat de katty

Somon la gratar cu salata de avocado, ardei gras si porumb

Presaram piper,sare si ierburi de Provence pe bucatile de somn.Ungem cu o pensula pestele cu o lingurita de ulei de masline si il lasam 10 minute in asteptare, dupa care il punem pe gratarul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2013, 13:12
foarte buna
la 26.05.2013, 13:13
bun si pestele tau,facem schimb
la 26.05.2013, 13:13
Arata bineee
la 26.05.2013, 13:21
ce bun e..
la 26.05.2013, 13:33
Interesanta combinatie

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking