Tajine au Citron

Postat de Elenakiko in Pui
19 Feb 2012 | 4643 vizualizari
Tajine au Citron

Specialitate din nordul Africii, des intalnita in Maroc si Algeria, Tajine au Citron este practic o tocanita de pui sau de miel, extrem de aromata. Combinatiile posibile sunt multiple, pe langa carne se pot combina legume si fructe de tot felul. Libertatea este mare si cand vine vorba de combinatia de arome.

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui cu tot cu piele si os
  • 1 vanata de marime medie
  • ulei de masline
  • 3 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 3 lamai
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de cimbru
  • 1 lingurita de ghimbir pudra
  • 2 capacele de sofran (adica folositi continutul a doua pliculete din alea de care se gasesc la orice supermarket)
  • 1/2 steluta de anason
  • 1, 1/2 sare
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita chimion
  • 1 conserva de rosii tocate
  • 1 lingurita coriandru
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 pumn de migdale prajite
  • 1 oala
  • 1 tava de cuptor

Mod de preparare

1. Spalati pulpele, le sarati si le bagati la cuptor in tava cu putin ulei de masline. Ca de obicei, eu am pus in tava hartie de copt, e cea mai buna solutie sa nu se arda nimic. Le lasati la foc mic aproximativ 20 de minute - cel mai bine sa va uitati la ele si sa vedeti cand au inceput sa se rumeneasca.
2. Vanata o spalati si o taiati cubulete. Lasati-le cat de mult la scurs dupa ce le-ati sarat.
3. Cepele trebuie curatate si taiate rondele.
4. Usturoiul il curatati si il pisati ca pentru mujdei.
5. Patrunjelul il spalati si il tocati marunt.
6. Stoarceti sucul din lamai.
7. In oala, la foc mediu puneti doua linguri de ulei de masline, ceapa si usturoiul pisat. Puneti capac si lasati vreo zece minute, pana se inmoaie ceapa. Daca nu aveti capac, nu-i bai, caliti pur si simplu.
8. Adaugati toate mirodeniile: sare, piper, coriandru, boia, anason, sofran, chimion, cimbru (la cimbru trebuie sa luati cantitatea de pe vreo 4-5 fire). Amestecati totul timp de 1 minut.
9. Adaugati sucul de la cele trei lamai, rosiile tocate si lasati pe foc pana totul ajunge sa fiarba. Aproximativ 10-15 minute sunt suficiente ca sa se amestece toate aromele.
10. Pana acum cu siguranta pulpele de pui din cuptor s-au rumenit, le scoateti si turnati in tava tot amestecul obtinut urmand pasii 7-9 si cubuletele de vinete.
11. Bagati din nou la cuptor si mai lasati 20-30 de minute la foc mic. E nevoie de timpul asta pentru ca aromele sa patrunda in carne.
12. Deja in casa miroase innebunitor, stiu si nu mai puteti de pofta. E cam gata totul, puteti pune pe farfurie - pe deasupra presarati patrunjel si migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine au Citron" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Orez cu ardei gras, praz si pulpe de pui

Postat de katty

Orez cu ardei gras, praz si pulpe de pui

Curatam bine pulpele de pui, eventual le mai parlim daca mai au urme de pene, le spalam si le tamponam bine. Intr-o cratita care poate merge la cuptor rumenim  usor pulpele saarate si...

Citeste continuarea

Ostropel de pui cu mamaliguta

Postat de Irina

Ostropel de pui cu mamaliguta

Am spalat si curatat bucatile de pui. Am pus vasul Zepter pe foc, l-am lasat putin sa se incinga, moment in care am adaugat ulei si bucatile de pui. Vasul fiind incins, uleiul s-a incins si el...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2012, 08:53
Minunat!
la 19.02.2012, 10:04
cred ca e bun,bun
la 19.02.2012, 10:09
arata tare bine
la 19.02.2012, 10:26
suna bine denumirea, arata bine in poza... mai ramane sa gust...
la 19.02.2012, 10:32
Eu cum de nu stiu de retetele astea

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking