Tarta alpina de mere

Postat de Zamfira in Prajituri
16 Sep 2013 | 4068 vizualizari
Tarta alpina de mere

O prajitura delicioasa cu mere, aroma bogata de toamna, aluat pufos, extreme de simplu si rapid de gatit. Multumesc pentru reteta Laurei Adamache!

Ingrediente

  • 220 g faina
  • 100 g zahar tos
  • 125 g unt
  • 2 oua
  • coaja lamaie
  • 2 mere mari
  • 1 plic praf copt
  • 6 linguri lapte
  • 1 esenta rom
  • miere pentru uns

Mod de preparare

Topim untul la bain marie apoi o lasam sa se raceasca.

Mixam foarte bine cele doua oua intregi cu zaharul si putina sare, pana cand isi dubleaza volumul si devine deschisa la culoare.

Adaugam untul topit si racit, esenta de rom.

Faina cernuta amestecata cu praful de copt, coaja de la o lamaie si cele 6 linguri de lapte.

Tapetam o tava rotunda sau in forma de inima (asa am ales eu…cu drag pentru tarta alpine) si turnam aluatul. O nivelam cu o lingura sau o spatula.

Curatam cele 2 mere bine coapte, le taiem in doua si indepartam cu grija mijlocul. Vom cresta cu cutitul in patratele fiecare jumatate (nu pana jos).

Asezam deasupra aluatului merele (usor apasate in aluat). Presaram putin zahar.

Coacem tarta alpina cu mere in cuptorul preincalzit 180°C pentru 30-40 minute (dupa 10 minute am redus intensitatea focului).

Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, o ungem cu miere sau marmelada de caise/piersici/mere.

O minunatie!!!! Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta alpina de mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tarta Alpina cu mere

Postat de yammy

Tarta Alpina cu mere

-intr-un castron punem ouale, zaharul si un varf de cutit de sare -le mixam pana devin crema -adaugam untul topit -apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si laptele -aluatul nu va...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2013, 21:42
Pufos, aromat, cuvinte care aleargă prin mintea mea şi se duc direct spre stomac trezindu-i gânduri de tartă cu mere Bună treabă, Melinda!
la 16.09.2013, 21:43
la 16.09.2013, 21:43
Multumesc Parinte!!!
la 16.09.2013, 21:43
Bunaaaaaaaa prajitura
la 16.09.2013, 21:44
Minunata!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking