Tarta cu blat de biscuiti si fructe asortate

Postat de merisor67 in Prajituri
17 Iun 2013 | 25496 vizualizari
Tarta cu blat de biscuiti si fructe asortate

Nu am folosit fructe proaspete, am luat congelate de la Auchan, un amestec de mure, capsuni, visine , dar foarte buna a iesit!

Ingrediente

  • 300 gr biscuiti obisnuiti
  • 250 gr fructe asortate
  • 1 pachet unt
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • sare
  • 500 mL frisca lichida
  • 200 ml sirop de visine
  • 1 plic gelatina(10 gr)

Mod de preparare

Mai intai dezghetam fructele punandu-le intr-o sita sa se scurga.

Facem blatul de biscuiti in felul urmator: punem untul cu zaharul, laptele si puntina sare intr-un vas la foc incet si amestecam continuu pana se topesc untul si zaharul.

Intr-un bol sfaramam biscuitii si turnam lichidul de pe foc asa fierbinte mestecand cu o spatula de lemn pana se patrund toti biscuitii.

Ungem o forma de tarta cu putin ulei si imbracam peretii cu blatul de biscuiti. 

Dam forma la cuptor pentru 10 minute la 175 grade, asa cat sa se coloreze putin blatul si sa devina usor crocant, apoi scoatem forma si o lasam la racit.

Siropul de visine(eu am folosit din dulceata, fructele le-am utilizat la alta prajitura), il amestecam cu 1/4 din frisca. Le mixam asa impreuna pana se omogenizeaza bine, nu se vor intari ca frisca, dar se vor ingrosa putin.

Restul de frisca o mixam bine pana se intareste si incepem sa punem putin cate putin din amestecul cu sirop mixand in continuare pana se omogenizeaza totul si se intareste suficient.

Hidratam gelatina in putina apa, apoi o diluam pe foc moale si o turnam imediat in crema rezultata. Rasturnam si o parte din fructele scurse si apoi punem crema peste blatul de biscuiti. Ornam cu fructele oprite si dam la frigider pentru o ora doua pana se intareste bine crema.

A iesit o tarta delicioasa dulce-acrisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu blat de biscuiti si fructe asortate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert briose cu bombonele colorate si ciocolata

Postat de oanapl

Desert briose cu bombonele colorate si ciocolata

Pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema mascarpone si zmeura

Postat de mirela0911

Prajitura cu crema mascarpone si zmeura

Blatul : Se separa ouale. Albusurile se bat cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna in fir subtire peste albusuri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2013, 21:01
yummy/..
la 17.06.2013, 21:04
Arata minunat!
la 17.06.2013, 21:05
Mmmm sper ca mai este si pentru mine
la 17.06.2013, 21:06
mmmmm
la 17.06.2013, 21:07
toata lumea face tarte cu fructe de sezon! Va felicit si ma bucur ca ne ajunge tuturor... iau si de aici o feliuta!

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking