Tarta cu branza si bezea

Postat de sufletista in Prajituri
15 Iul 2013 | 3410 vizualizari
Tarta cu branza si bezea

Ingrediente

  • Blat
  • 300 g faina
  • 5-6 linguri de zahar
  • 100 g unt
  • 1 galbenus
  • 1/2 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 5 linguri de lapte
  • Crema de branza
  • 300 g branza de vaci
  • 100 g smantana
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 cana de lapte
  • zeama de lamaie
  • Bezea
  • 4 albusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Blatul-intr-un vas mixam untul cu zaharul si galbenusul, adaugam laptele, adaugam faina si apa rece daca mai este nevoie (depinde de faina care o folosim) trebuie sa iasa un aluat potrivit de tare. Acoperim in folie alimentara si dam la rece 30 minute

Crema-intr-un vas mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam,smantana, laptele si branza. Amestecam si la final adaugam plicul de budinca si zeama de lamaie,

Asamblarea-blatul il intindem intr-o foaie rotunda (cat este tava) si adaugam in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Intepam blatul cu o furculita, adaugam crema de branza si dam la cuptor cca 20 minute pana se intareste crema

Bezea-mixam albusurile spuma dupa care adaugam zaharul treptat, zeama de lamaie si mixam pana se topeste zaharul si s-a format o spuma densa care nu curge de pe lingura

Scoatem tava de la cuptor si adaugam bezeaua,dam la cuptor pana ce bezeaua devine aurie,oprim cuptorul si lasam sa se raceasca in cuptor,

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tartă cu brânză,jeleu şi bezea

Postat de diaconta

Tartă cu brânză,jeleu şi bezea

Pentru foaia de tarta am amestecat untura si untul cu faina,apoi restul ingredientelor. Am facut o bila de aluat,am acoperit-o cu o folie si am lasat-o la frigider o ora. Am pregatit apoi...

Citeste continuarea

Tarta cu branza, lamaie si bezea

Postat de simona72

Tarta cu branza, lamaie si bezea

Pentru blat: se face in maxim 2 minute daca folositi robotul de bucatarie. Se pune in robot faina, sarea, zaharul si untul rece taiat cubulete. Se porneste si se lasa 15 secunde, pana cand arata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.07.2013, 09:49
la 15.07.2013, 09:51
cu siguranta foarte buna
la 15.07.2013, 09:56
ce-mi place combinatia asta
la 15.07.2013, 09:56
mmm cred ca e ff buna!
la 15.07.2013, 09:57

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking