Tarta cu dovleac si bezea - Reteta nr. 100

Postat de licurici_lra in Dulciuri
20 Oct 2015 | 3085 vizualizari
Tarta cu dovleac si bezea - Reteta nr. 100

A venit si randul retetei nr. 100 :D...

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 300 g faina;
    • 130g unt;
    • 1 ou;
    • 2 linguri lapte rece;
    • o lingura zahar pudra;
    • o lingurita coaja de lamaie rasa;
    • un praf de sare.
    Pentru umplutura:
    • o jumatate de dovleac placintar;
    • 2 linguri zahar;
    • o lingurita scortisoara
    • un pahar nuci macinate
    Pentru bezea:
    • 3 albusuri;
    • un praf de sare;
    • 6 linguri zahar.

Mod de preparare

  • Am bagat dovleacul in cuptor pentru 40-50 min, pana se inmoaie.
  • Am pus intr-un bol faina, un praf de sare si zaharul pudra. Am amestecat, apoi am adaugat laptele, oul, coaja de lamaie si untul rece taiat cubuletesi am framntat cu degetele un aluat, apoi l-am bagat 30 de min la frigider.
  • Aluatul l-am intins intr-o forma de tarta, l-am inteapat cu furculita din loc in loc, apoi l-am mai dat la frigider pana s-a racit dovleacul.
  • Am bagat tarta in cuptor pentru 30min, apoi m-am apucat de compozitie.
  • Am facut un piure din miezul dovleacului copt, la care am adaugat nucile, scortisoara si zaharul. Am amestecat bine cu blenderul, pana s-a topit zaharul.
  • Pentru bezea, am mixat albusurile cu un praf de sare, adaugand cate o lingura de zahar si mixand dupa fiecare, pana s-a topit zaharul.
  • Am scos tarta din cuptor, am adaugat piureul de dovleac, apoi bezeaua si am bagat-o din nou in cuptor pentru 30min, la foc mic, cu usa cuptorului intredeschisa, pana s-a rumenit bezeaua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac si bezea - Reteta nr. 100" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake simplu

Postat de gaby_d

Cheesecake simplu

Pregateste o forma cu diametrul de 22 cm si unge-o cu unt. Macina biscuitii. Topeste untul. Amesteca intr-un bol untul topit cu gemul, omogenizeaza si adauga biscuitii....

Citeste continuarea

Inghetata tiramisu

Postat de diaconta

Inghetata tiramisu

Am amestecat foarte bine cafeaua solubila cu o lingurita de Green Sugar si am adaugat treptat câte putin lapte. Am mixat mascarponele cu restul de Green Sugar,apoi am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2015, 21:15
Yamii
la 20.10.2015, 21:15
Eeeee, felicitari si la cat mai multe retete delicioase si frumoase!
la 20.10.2015, 21:16
Tarta-i tare faina!
la 20.10.2015, 21:16
Multumesc!
la 20.10.2015, 21:19
Felicitari, la cat mai multe !

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking