Tarta de portocale cu sirop de cocos

Postat de xana in Prajituri
11 Feb 2014 | 6068 vizualizari
Tarta de portocale cu sirop de cocos

Ingrediente

  • 120 gr faina
  • 70 gr amidon
  • 150 gr zahar
  • 100 ml suc natural de portocale
  • 1 iaurt (120 gr)
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 80 ml ulei
  • 1 portocala intreaga
  • 1 praf de sare
  • Pentru sirop:
  • sucul de la 3 portocale
  • 50 gr zahar
  • 100 gr fulgi de cocos

Mod de preparare

Ouale se bat impreuna cu zaharul si un praf de sare pana devin pufoase. Adaugam apoi iaurtul, coaja de portocala, sucul de portocala si uleiul si omogenizam. Urmeaza faina, amidonul si praful de copt cernute.

Taiem coaja portocalei (inclusiv partea alba) apoi o taiem in felii pe care le asezam pe fundul tavii cu hartie de copt in care vom coace tarta. Turnam compozitia de mai sus si dam la cuptor, la foc moderat pana trece testul scobitorii.

Intre timp pregatim siropul: punem pe foc sucul de portocala, zaharul si fulgii de cocos si lasam sa fierba cca 4 minute apoi lasam la racit si stracuram.

Scoatem tarta din cuptor si cu o lingura, turnam siropul pe toata suprafata acesteia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de portocale cu sirop de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura "Valurile Dunarii"

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura "Valurile Dunarii"

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat: Se amesteca untul cu zaharul pudra, sarea si esenta de vanilie. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu smantana si nuca

Postat de sufletista

Desert prajitura cu smantana si nuca

Foi-Mixam ouale cu zaharul pana ce se topesc, adaugam uleiul si untul la temperatura camerei, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2014, 13:02
Da, minunată, măcar pentru gustul portocalei ce-mi place foarte mult, deşi, toată tarta e super.
la 11.02.2014, 13:02
ce bunatate!
la 11.02.2014, 13:05
Multu!
la 11.02.2014, 13:06
Ce-mi place !!!!
la 11.02.2014, 13:06

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking