Tarta umeda cu mere

Postat de lilik in Prajituri
13 Apr 2011 | 11834 vizualizari
Tarta umeda cu mere

poate suna ciudat dar este delicioasa,este delicata si aromata, perfecta....

Ingrediente

  • 3 mere
  • 100 gr unt
  • 120 gr zahar
  • 170-180 gr faina
  • 1 lamaie(coaja si sucul)
  • 3 oua
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • suc proaspat de portocala(de la 2 portocale de marime potrivita)

Mod de preparare

Curatam merele si le taiem feliute subtiri,apoi le stoarcem deasupra sucul de lamaie.

Separat frecam untul cu zaharul pana devine o crema moale,apoi adaugam coaja de lamaie si ouale cate unul pe rand(amestecam pe fiecare in parte),dupa care punem 3-4 linguri suc de portocala,faina cernuta si praful de copt.

Amestecam totul si la sfarsit punem merele.punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins la 180°pt 15 minute  apoi dam cuptorul la 160° si mai lasam inca 25-30 de minute.

Facem testul cu scobitoarea pt a fi siguri.

Cand e coapta stingem cuptorul si punem pe toata suprafata  tartei restul de suc de portocale si mai lasam 5-10 minute in cuptorul stins.

Presaram zahar pudra si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta umeda cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu foi si crema de gris

Postat de mirela0911

Prajitura cu foi si crema de gris

Foile: Se bat ouale bine cu zaharul, se adauga uleiul, amoniacul si faina cat cuprinde pentru a putea framanta si a se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se imparte in 5 parti si se coc 5...

Citeste continuarea

Musuroi de cartita

Postat de ralu_ca

Musuroi de cartita

Blatul: Galbenusurile se fraca cu uleiul si apa. Albusurilecu putina sare le batem cu mixerul foarte bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Faina se cerne impreuna cu cacaua si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2011, 18:39
dupa cum arata de bine,cred ca este super buna!
la 13.04.2011, 18:49
la 13.04.2011, 18:52
Vai Lilik
la 13.04.2011, 18:54
ce-mi place fac si eu fur reteta
la 13.04.2011, 19:06
arata foarte bine,vin la tine

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking