Ingrediente
- Blat
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 200 g făină
- 4 linguri ulei
- 1/2 plic praf de copt
- Glazură:
- 200 g margarină
- 3 linguri cacao
- 200 g zahăr
- 100 ml lapte
- o fiolă esență rom
- 200 g cocos
Mod de preparare
Separăm albușurile de gălbenușuri, le batem cu zahărul până se transformă într-o bezea. Adăugăm gălbenușurile și uleiul și mixăm până se încorporează.
Lăsăm deoparte mixerul și cu o lingură adăugăm făina amestecatà cu praful de copt peste compozitia de ouă, amestecând ușor de jos în sus.
Aluatul obținut îl punem într-o tavă (20×35) și dăm la cuptor la foc mediu, aproximativ 20 minute sau până trece testul cu scobitoarea (luați o scobitoare, o înfigeți în mijlocul blatului și dacă iese curată atunci e copt). Tava mea e mai mică (20×30) și blatul mi-a ieșit mai inalt.
Scoatem blatul din cuptor îl lăsăm să se răcească, apoi îl tăiem în cuburi.
Glazura o pregătim astfel: punem toate ingredientele într-o crăticioară, mai puțin cocosul și o lăsăm să dea în câteva clocote. O lăsăm puțin să se râcească, apoi cu o furculiță luăm câte un cub de blat îl trecem prin glazură și prin cocos
La final, savurăm "tăvălita" noastră alături de o ceașcă cu cafeluță sau un pahar cu lapte.
S-aveți poftă!
Daca ti-a placut reteta noastra ""Tăvălită" prin cocos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|