Tiramisu reţetă cu arahide caramelizate

Postat de CulinaryRainbow in Prajituri
1 Apr 2015 | 2876 vizualizari
Tiramisu reţetă cu arahide caramelizate

Nu este Tiramisu reţetă originală, dar atunci când nu prea ai chef să-ți petreci timpul făcând prăjituri cu dichis dar totuși vrei să ai un desert delicios pe masă când musafirii îți calcă pragul, acest Tiramisu e dulcele ideal. Îți ia maxim 30 de minute să-l prepari și cu siguranță vei avea parte de multe laude. :) Poți să îl pregătești seara, astfel îl vei putea lăsa să stea la rece timpul necesar fără să fii tentat/ă să te atingi de el. :))

Ingrediente

  • pișcoturi
  • cafea tare, naturală
  • 200 ml iaurt grecesc
  • 500 g brânză mascarpone
  • 50 ml lichior de ciocolată
  • 8 linguri cu zahăr
  • 200 g arahide prăjite
  • 70 g cacao pentru pudrat

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Am topit zahărul cu grijă să nu se ardă, apoi am adăugat arahidele prăjite și le-am încorporat. Cranțul rezultat l-am lăsat să se răcească, apoi l-am zdrobit și l-am pus deoparte. Între timp am mixat brânza împreună cu iaurtul și lichiorul, apoi am încorporat cranțul. Am tapetat cu folie alimentară o tavă din sticlă și am început să așez pișcoturile.

Cafeaua am folosit-o pentru a le însiropa. Am împărțit crema de mascarpone în două, am întins un strat peste pișcoturi, apoi am repetat operațiunea. Prăjitura a stat la rece până următoarea zi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu arahide caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec pufos cu Amaretto

Postat de Creatsa

Chec pufos cu Amaretto

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul lingura cu lingura si am mixat cam 8-10 minute pana a rezultat o bezea tare si lucioasa. Am adaugat peste albusuri...

Citeste continuarea

"Um Ali" (2)

Postat de Mihaela11_jo

"Um Ali" (2)

Painea se rupe in bucati de cca 3-4 cm si se aseaza in vasul termorezistent. Se presara cu stafidele,fulgii de cocos,midalele,fisticul ,zaharul( se pastreaza 3 linguri de zahar pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2015, 15:41
la 01.04.2015, 16:06
Place !!!
la 01.04.2015, 16:24
la 01.04.2015, 17:00
la 01.04.2015, 17:26

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking