Ingrediente
- pișcoturi
- cafea tare, naturală
- 200 ml iaurt grecesc
- 500 g brânză mascarpone
- 50 ml lichior de ciocolată
- 8 linguri cu zahăr
- 200 g arahide prăjite
- 70 g cacao pentru pudrat
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Am topit zahărul cu grijă să nu se ardă, apoi am adăugat arahidele prăjite și le-am încorporat. Cranțul rezultat l-am lăsat să se răcească, apoi l-am zdrobit și l-am pus deoparte. Între timp am mixat brânza împreună cu iaurtul și lichiorul, apoi am încorporat cranțul. Am tapetat cu folie alimentară o tavă din sticlă și am început să așez pișcoturile.
Cafeaua am folosit-o pentru a le însiropa. Am împărțit crema de mascarpone în două, am întins un strat peste pișcoturi, apoi am repetat operațiunea. Prăjitura a stat la rece până următoarea zi.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu arahide caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|