Ingrediente
- Tiramisu reţetă originală
- 2 cutii mascarpone
- 200 ml frisca
- 4 galbenusuri
- 100 g zahar brun
- 20 piscoturi Savoiardi
- 100 ml espresso
- lichior Amaretto
- afine
- capsuni
- frunzulite de menta
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Am pregatit intai o cafea espresso, am indulcit-o cu 2 lingurite de zahar si am amestecat, dupa care am lasat-o la racit.
Am separat galbenusurile de albusuri, iar galbenusurile le-am pus intr-o cratita la bain-marie impreuna cu zaharul. Am amestecat pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat lichiorul Amaretto. Crema de oua am combinat-o cu mascarpone si cu frisca batuta pana s-a omogenizat compozitia.
Piscoturile le-am insiropat cu cafeaua espresso si le-am asezat pe un platou, la indemana.
Peste piscoturi am asezat un strat de crema cu un posh, afine si capsuni taiate felii si inca un strat de crema.
Am aranjat deasupra al doilea rand de piscoturi insiropate si am imbracat prajitura cu crema. Am decorat cu fructe si frunzulite de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|