Ingrediente
- Am folosit:
- 5 pulpe pui fara piele si os
- 400 gr naut
- 400 ml lapte de cocos
- 2 carnati cabanos afumati
- 1 lingurita turmenic
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita seminte de fenicul
- 1 lingurita boia iute afumata
- 1 lingurita pasta de creveti
- 1 lingurita pasta de curry
- 2 morcovi,
- 2 tulpini telina apio,
- 2 cepe albe,
- 1 tulpina de praz,
- 3 catei usturoi sos soia
Mod de preparare
Pulpele de pui le-am taiat cubulete si le-am marinat putin in sos de soia.Ceapa,usturoiul si prazul le-am tocat marunt,la fel am procedat cu morcovii si telina apio.
Am pus intr-o cratita putin ulei,pasta de creveti,pasta de curry,ceapa,prazul si usturoiul tocate si le-am lasat sa se caleasca putin,am adaugat apoi scortisoara,semintele de fenicul,boiaua afumata,turmenic si le-am lasat la foc mic,apoi am adaugat morcovii si telina apio si mai la urma carnatii taiati rondele mici.Dupa ce legumele s-au inmuiat putin,am adaugat bucatelele de pui,am amestecat si dupa 3-4 minute am adaugat laptele de cocos si am lasat tocana sa fiarba la foc mic. Dupa ce atat legumele dar si carnea s-au patruns,am adaugat boabele de naut din conserva (gata fierte) am mai lasat tocana la foc cat nautul sa prinda gustul mancarii si apoi am stins focul.
Eu am pregatit separat si un cuscus pentru tocana dar se poate servi si fara.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de pui cu naut" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|